Translate

zondag 6 december 2020

De populairste hondennamen van 2020

Als je Max roept tijdens je wandeling is de kans groot dat je niet alleen je eigen hond, maar ook de aandacht van een boel andere viervoeters trekt. Lange tijd stond deze hondennaam op nummer één in de lijst van populairste hondennamen.


Hoe zou u hen noemen?

Maar dit jaar is Max van de troon gestoten voor een andere naam: Luna. Bent u een beetje origineel geweest, of staat ook uw hond in het rijtje?  

Weinig creatief
Heel creatief zijn we in Nederland niet, want de populairste hondennamen zijn de laatste paar jaren redelijk hetzelfde gebleven. Dat blijkt uit het onderzoek van huisdierenverzekering Petplan. Hoewel de nummers één tot vijf nog wel eens willen wisselen van plek, is er voor nieuwkomers weinig ruimte. Zo stond Max vorig jaar nog op de eerste plek, maar moet ‘ie nu plaats maken voor Luna. Die naam werd de afgelopen vier jaar al drie keer eerder tot winnaar gekroond. Daarmee verschuift Max naar de tweede plek en ook nummers drie tot vijf wijken niet voor andere namen. 

De top 10:
1. Luna
2. Max
3. Bobbie/Bobby
4. Bella
5. Pip
6. Buddy
7. Charlie
8. Joep
9. Ollie
10. Nala

Nieuwe binnenkomer
Hoewel sinds het coronavirus volgens Petplan een stuk meer mensen een hond in huis namen, heeft dat ons in hondennamen nog weinig nieuwe inspiratie gegeven. De naam Corona komt bijvoorbeeld niet in de top 100 voor. Maar er is wel één nieuwe binnenkomer in de top 10 die mogelijk verband houdt met het coronavirus. Veel mensen kozen in deze tijd voor een hond vanwege eenzaamheid en mogelijk heeft de naam Buddy, nieuwkomer op nummer zes, daar het populaire plekje wel aan te danken. 

Bijzondere hondennamen
Petplan heeft ook een top 10 gemaakt van de meest opmerkelijke namen voor honden. Hierin staan onder andere Waffel en Tequila, maar de eerste plek is toch echt voor Gucci. 

Bron: Nieuwsbrief Margriet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .