Translate

woensdag 2 december 2020

Groningen uitgeroepen tot gezondste stad van Nederland

Groningen is de gezondste stad van Nederland, blijkt uit onderzoek van advies- en ingenieursbureau Arcadis. De organisatie vergeleek steden op het gebied van kenmerken die het RIVM heeft vastgesteld voor gezonde steden. Het gaat dan om de manier waarop de stedelijke kenmerken bijdragen aan een betere gezondheid van de burgers.


Het gaat hierbij om zaken als voldoende buitenruimte, betere luchtkwaliteit, betere veiligheid, hygiëne en mobiliteit, de hoeveelheid groen en de recreatiemogelijkheden.

Een, twee en drie
Groningen heeft opvallend veel buitenruimte en heeft daarmee volgens Arcadis het gezondste leefklimaat van Nederland. Nijmegen en Maastricht staan op de tweede en derde plek.
In de top tien van de lijst ontbreken grote steden. Pas op de twaalfde plaats is een grote stad, namelijk Utrecht, te vinden.

Ranglijst
Arcadis heeft in het onderzoek gekeken naar de twaalf grootste steden van elke provincie (op basis van inwoneraantal) en deze lijst aangevuld met de acht grootste steden in Nederland "die niet ook al de grootste van hun provincie zijn".

Hieronder de hele ranglijst:
1. Groningen
2. Nijmegen
3. Maastricht
4. Almere
5. Amersfoort
6. Apeldoorn
7. Emmen
8. Terneuzen
9. Breda
10. Haarlem
11. Leeuwarden
12. Utrecht
13. Eindhoven
14. Arnhem
15. Den Haag
16. Enschede
17. Amsterdam
18. Tilburg
19. (en 20.) Rotterdam en Zaanstad

Bron: Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .