Translate

maandag 7 juni 2021

Dit vrouwenurinoir belooft tot zes keer kortere wachtrij

Waarschijnlijk binnen afzienbare tijd zullen grote evenementen weer toegelaten worden. Hoewel ik zelf nooit tot die categorie heb behoord, is het ongetwijfeld goed nieuws voor festivalliefhebbers. Maar dat betekent ook: opnieuw lange wachtrijen bij de vrouwentoiletten. 

Twee Britse studentes waren dat vooruitzicht beu en ontwikkelden de ‘Peequal’, een vrouwenurinoir dat de wachttijd tot zes keer korter moet maken. 

Eten of toilet
Amber Probyn en Hazel McShane ontwikkelden het urinoir nadat ze enkele zomers gewerkt hadden op festivals. “In onze pauzes moesten we kiezen tussen eten halen of naar het toilet gaan. Want de rijen aan de vrouwentoiletten waren gewoon zo lang", motiveren ze het idee op hun website. 

Snel en staand
Het resultaat: een toiletblok dat snel in elkaar te zetten en herbruikbaar is, maar vooral ook snel in gebruik is. Er zitten geen deuren voor de hokjes en vrouwen hoeven niet te gaan zitten, maar kunnen staand of hurkend plassen. Het urinoir zelf is ontworpen in de vorm van een scheepsromp ‘om spetteren te minimaliseren’ en aan de voorkant is ruimte gelaten voor kleding. Volledige privacy bieden de cabines echter niet. In het prototype komen de hokjes in de hoogte tot iets voor je middel, dus wie een jumpsuit draagt laat deze toiletten beter links liggen. 

Eerste test
Afgelopen weekend werd het prototype voor de eerste keer getest op het Bristol Comedy Garden festival. Aan de BBC vertelde Probyn vooraf dat ze zich ervan bewust zijn dat het gebruik van de ‘Peequal’ een aanpassing vraagt van vrouwen. “In het begin zou je er kunnen naar kijken en denken ‘dat zie ik niet zitten’, maar na een paar drankjes en een kwartier lang in de rij te hebben gestaan, wordt onze optie waarschijnlijk wel aantrekkelijk", denkt ze. 

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .