Translate

woensdag 8 september 2021

Ongelooflijk: Zeeuws-Vlaanderen nu direct per trein bereikbaar!

Sinds kort kunt u Zeeuws-Vlaanderen direct per trein bereiken en van daaruit gezellige wandelingen maken. Wist u dat nog niet?

Wij - sinds elf jaar trouwe bezoekers van het prachtige Zeeuws-Vlaamse vissersdorp Breskens - ook niet. Wij wisten tot nut toe alleen, dat je voor de toegang van dit deel van Nederland steeds tol moet betalen: per fiets of te voet voor de ferry Vlissingen-Breskens en per auto voor de Westerscheldetunnel. Een unieke situatie voor Nederland! 

Heel anders!
Maar dankzij de NS weten we inmiddels, dat het allemaal heel anders ligt. Middelburg mag dan de hoofdstad van Zeeland zijn, bekend staan om de Lange Jan en het stadhuis, dat de stad aan de noordkant van de Zeeuws-Vlaamse kust ligt, was ons tot vandaag onbekend. En Vlissingen blijkt net over de grens in België te liggen.

Kaart NS
We baseren ons hierbij op een kaart van de NS. In het kader van de zogenoemde StationsOmmetjes heeft de NS posters (zie hierboven) gemaakt die op billboards op de stations te zien zijn. Middelburg is aan de noordkust van West-Zeeuws-Vlaanderen geplaatst en Vlissingen ligt ongeveer op de plaats van het Belgische Eeklo. Er zijn 150 treinstations waarop de posters te zien zijn.

Lees ook:
* Zeeuws-Vlaanderen wordt verder in Vlaamse handen gedreven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .