Translate

zondag 24 oktober 2021

Rijkste man op aarde koopt in Alblasserdam grootste zeiljacht ter wereld

Jeff Bezos, de rijkste man op aarde en oprichter van Amazon, heeft het in Alblasserdam gevestigde bedrijf Oceanco ingeschakeld om voor hem het grootste zeiljacht ter wereld te bouwen. 

Oceanco heeft afgelopen woensdag de eerste versie van het jacht, de Y721 (zie foto), te water gelaten op haar scheepswerf in Zwijndrecht (zie ook YouTube filmpje hieronder). De 127 meter lange driemastschoener is niet alleen Nederlands grootste superjacht tot nu toe, maar ook 's werelds grootste zeiljacht. Het transport naar de werf in Alblasserdam voor de laatste afbouw zal binnenkort plaatsvinden. 

500 miljoen dollar
Project Y721 heeft een prijskaartje van meer dan 500 miljoen dollar. Oceanco is een particuliere jachtbouwer die luxe jachten bouwt met een bereik van meer dan 80 meter. Sinds de oprichting in 1987 heeft Oceanco 29 op maat gemaakte superjachten gebouwd met een lengte tot 117 meter. Er zijn momenteel verschillende jachten van meer dan 100 m in aanbouw. 

Omaanse miljardair
Eigenaar van Oceanco is de Omaanse miljardair 'Doctor' Mohammed Ali Al Barwani. Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op $1,13 miljard dollar. Hij is Commandeur in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens een bezoek van koningin Beatrix aan Oman in 2012 kreeg hij deze Nederlandse onderscheiding.

Bekijk:
* Oceanco’s 127m/ 417ft Y721 launched today

Bron:
* See worthy: First look at Jeff Bezos’ reported $500M superyacht at Netherlands shipyard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .