Translate

donderdag 16 juni 2022

Rondvaart door de Amsterdamse grachten ‘beste ervaring ter wereld’

Op een quad door de woestijn in Dubai racen is leuk, net als kajakken in de wateren van het Shell Key Preserve in Florida. Maar volgens reizigerswebsite Tripadvisor kan geen activiteit tippen aan een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

De rondvaart met open boot is bij de Travelers Choice Awards uitgeroepen tot ‘beste algemene ervaring ter wereld’. Het racen met een quad door de woestijn in Dubai staat op de tweede plek, een tour langs de noordkust van Honolulu (de hoofdstad van de Amerikaanse staat Hawaï) completeert de top drie. 

Reizigerservaringen
Triapdvisor zegt de lijst samen te stellen op basis van reizigerservaringen tussen 1 mei 2021 en 30 april van dit jaar. De rondvaart door de Amsterdamse grachten is volgens Tripadvisor een manier om ‘de schoonheid van Amsterdam te ervaren’. ‘Passeer het Anne Frank Museum, de Jordaan, het woonbotenmuseum, het Leidseplein, Rijksmuseum, de Duif en zo veel meer,’ valt te lezen op de website. 

Drukte in de stad
Of de gemeente blij is met deze eerste plek valt te bezien. In het nieuwe coalitieakkoord zijn namelijk plannen aangekondigd om het aantal toeristen in de stad juist in te dammen. In 2019 boekten 18,4 miljoen bezoekers een overnachting in Amsterdam. Volgens een recente prognose van de afdeling Onderzoek en Statistiek kan dit aantal in 2024 oplopen tot ruim 23 miljoen toeristenovernachtingen. 

Top 10
De Top 10 beste ervaringen zijn volgens Tripadvisor:

1. Rondvaart door de grachten - Amsterdam
2. Quadtour, zandsurfen en kamelentocht door de woestijn - Dubai
3. Tour langs de noordkust van Honolulu - Hawaii
4. Jeepsafari en duik in Natural Pool - Aruba
5. Kajaktour door het Shell Key Preserve - Florida
6.  Incatrail naar Machu Picchu - Cusco, Peru
7. Food Walk - Reykjavik, IJsland
8. Riviercruise over de Theems - Londen
9. Raften - Brotas, Brazilië
10. Stad- en Beatles-tour - Liverpool, Verenigd Koninkrijk

Bron: AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .