Translate

zaterdag 9 juli 2022

Vanaf nu benaming van uw brood duidelijker!

Tijgerbrood, Italiaanse bol of desembrood: de tijd dat je in het broodschap alleen een halfje wit en een knip bruin kon vinden is al lang voorbij. De consument krijgt steeds meer verschillende fantasienamen voorgeschoteld.


Met die groei in diversiteit is het echter steeds onduidelijker geworden wat er precies in een brood zit. En een ingewikkelde ingrediëntenlijst is niet voor iedereen te begrijpen.
Vanaf 1 juli is daarom het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood van kracht geworden. Daarmee kan iedereen aan de naam van het brood direct zien om welk soort brood het precies gaat.

Precies zien
Voorheen was alleen volkoren een beschermde term in het broodschap. Maar vanaf nu kan iedereen aan de naam van het brood direct zien om welk soort brood het precies gaat. Er wordt altijd vermeld of het wit, bruin of volkoren is. Ook wordt de naamgeving van broden specifieker door het graan te benoemen. Nu wordt het bijvoorbeeld 'wit tarwemaïsbrood' in plaats van 'maïsbrood'. En onder 'tijgerbrood' wordt nu 'heel wit tarwebrood' toegevoegd.

Nu op orde
Op 1 juli 2020 zijn deze nieuwe regels ingegaan en bakkers hadden tot afgelopen donderdag de tijd om dit op orde te krijgen.

Lees het gehele verhaal op Gezondheidsnet:
* Vanaf vandaag heet je brood anders; nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood van kracht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .