Translate

maandag 4 september 2023

Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid

De World Association for Sexual Health heeft vandaag, 4 september 2023, uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid. Deze dag is in 2010 opgericht om psychische en lichamelijke problemen rondom seksualiteit bespreekbaar te maken.

Jaarlijks wordt er gekozen voor een thema. Tijdens de Dag worden er voorlichtingscampagnes gehouden en kunt u bij instellingen zoals de GGD of gewoon uw huisarts terecht voor raad. 

Ideale tijdstippen
De nieuwsbrief van Gezondheidsnet is er vandaag helemaal aan gewijd. Met bv. een artikel als 'Tien redenen waarom seks zo gezond is."  Maar heel speciaal is wel het artikel over "het beste tijdstip voor seks', gebaseerd op een Amerikaans onderzoek. Of het allemaal klopt? Maar leuk is het wel. We citeren.

Seks
Er is een bepaald tijdstip dat het meest ideaal is om seks te hebben, concludeert wetenschapper dr. Paul Kelley van Oxford University. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de innerlijke klok van twintigers, dertigers en veertigers.
Kelley heeft in zijn onderzoek onderscheid gemaakt tussen twintigers, dertigers en veertigers. Zo blijkt dat twintigers het beste seks kunnen hebben om 15.00 uur. Op dit tijdstip hebben twintigers een zogenaamde energiepiek, waardoor zij de meeste zin hebben in een vrijpartij. Voor dertigers is 08.20 uur het meest ideale tijdstip en voor veertigers is dat 22.20 uur. 

Opstaan
Ook blijkt uit het onderzoek dat 09:30 uur het beste tijdstip voor twintigers is om op te staan. Dertigers kunnen het beste eerder uit hun bed: om 08.10 uur. Voor veertigers is 07.50 uur het meest ideale moment om aan de dag te beginnen.

Slapen
Voor het slapengaan is er volgens het onderzoek ook een ideaal moment. Voor twintigers is dat 01.00 uur, voor dertigers 23.40 uur en voor veertigers 23.30 uur.

Link
* U kunt de informatie over deze internationale dag zelf vinden op de volgende website: https://worldsexualhealth.net/world-sexual-health-day/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .