Translate

vrijdag 10 januari 2020

Holland bestaat (gelukkig) niet meer

Het is u wellicht ontgaan, maar Holland bestaat niet meer! 25 jaar lang was het simpel. In het buitenland zei je voor het gemak 'I'm from Holland', dat kende immers bijna iedereen. 
Maar Holland is niet meer. Vanaf dit jaar zeggen we 'The Netherlands'. Dat is onderdeel van een internationaal marketingplan. Als een doel van die 'rebranding' meer aandacht voor ons land creëren is, dan is dat in ieder geval gelukt. De plannen werden enkele maanden terug al gepresenteerd, afgelopen weken werd de naamsverandering ook internationaal opgepikt.

Nieuw logo
Bedrijven, ambassades, ministeries en universiteiten gebruiken vanaf 1 januari 2020 alleen nog die officiële benaming van ons land. Een kwart eeuw lang presenteerde instanties zich in het buitenland als Holland. Ook het bijbehorende logo, de speels geschilderde naam Holland met een tulp, is vervangen door een strakker ontwerp, dat hierboven weergegeven is.

Niet meer alleen 2 provincies
De Britse krant The Sun kopte 'Holland no longer exists' en besteedde aandacht aan het prijskaartje van die naamsverandering: 200.000 euro. Daarnaast legde de krant de Britten uit dat Holland feitelijk slechts stond voor twee provincies, en dat The Netherlands alle twaalf omvat. Een goede uitleg! Nu nog hopen, dat de Nederlandse media dat ook gaan snappen.

Lees ook:
* Onze nationale TV-zenders zijn eigenlijk slechts regionale zenders
* Randstedelijke arrogantie

Lees meer
* Wennen aan The Netherlands, want Holland bestaat niet langer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .