Translate

dinsdag 20 april 2021

Dit zijn de favoriete muzieknummers van de Tweede Kamerleden

Vrijdag verscheen een opmerkelijke lijst met de favoriete muzieknummers van bijna alle Tweede Kamerleden. 



De lijst is gepubliceerd op de website van de Tweede Kamer per fractie op alfabetische volgorde. Op Spotify kun je de muziek beluisteren. De hitlijst loopt uiteen van klassiek tot metal en van pop tot Nederlandstalig. Er lijkt soms wel erg 'politiek correct' gekozen te zijn. 

Hoekstra en Kaag
Wopke Hoekstra van het CDA luistert in zijn vrije tijd graag naar de dertien jaar oude hit Viva La Vida van de Britse popband Coldplay. En in tegenstelling wat velen misschien denken, is ook Forum-voorman Thierry Baudet wel te porren voor Britse popmuziek. Zijn favoriete liedje is Free As A Bird van The Beatles.
D66-leider Sigrid Kaag gooit het over een meer exotische boeg met Una Rosa Blanca, een jazzy trompetnummer van de Frans-Libanese artiest Ibrahim Maanlouf. Kaag heeft jarenlang voor haar eerdere werk in het Midden-Oosten gewoond. Nieuwkomer Sylvana Simons van BIJ1 kan zich erg vinden in het nummer Underdog van Alicia Keys. PVV-leider Geert Wilders blijkt erg gecharmeerd van het nummer Back to Black van de in 2011 overleden Britse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse.

Gitaren bij SP, mannenkoor bij SGP
Bij arbeiderspartij SP haalt Kamerlid Bart van Kent energie uit Working Class Hero van de Amerikaanse punkrockband Green Day. Zijn collega Sandra Beckerman geeft liever de voorkeur aan de klanken van Worker's Song van Dropkick Murphys.
Op de burelen van de SGP gaat het er iets rustiger aan toe: partijleider Kees van der Staaij kan blijven genieten van de cover van klassieker Amazing Grace door de Italiaanse tenor Andrea Bocceli. Kamerlid Chris Stoffe komt helemaal tot rust bij Lichtstad met uw Paarlen Poorten door het het Urker mannenkoor 'Hallelujah', Dat koor is ook favoriet van CDA'er Derk Boswijk.

Niet compleet
De politieke hitlijst is helaas niet helemaal compleet. Zo ontbreekt bijvoorbeeld het favoriete nummer van Mark Rutte, die naast zijn functie als premier op dit moment ook in de Tweede Kamer zit. Ook lijsttrekkers Lilianne Ploumen (PvdA), Gert-Jan Seegers (ChristenUnie) en Farid Azarkan (Denk) schitteren door hun muzikale afwezigheid.

Bekijk:
* Overzicht Tweede Kamermuziek

Luister mee:
* De afspeellijst ‘Tweede Kamermuziek’ is voor iedereen te beluisteren op streamingsdienst Spotify

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .