Translate

woensdag 7 april 2021

Waarom uw hond z’n kop schuin houdt wanneer u tegen hem praat

Het blijft jammer dat honden niets terug kunnen zeggen wanneer wij tegen ze praten. Gelukkig hebben ze andere manieren waarop ze ons duidelijk maken wat ze voelen en denken.


Wist u dat uw hond u ook iets probeert te vertellen door z’n kop schuin te houden? De reden waarom ze dit doen is heel lief. Margriet onthult het. 

Hond kop schuin
Honden communiceren prima zonder woorden: ze kwispelen wanneer ze blij zij en grommen wanneer ze het ergens niet mee eens zijn. Maar wat niet veel mensen weten, is dat honden ook met de stand van hun kop iets proberen te vertellen. Als ze hun kop schuin houden wanneer je tegen ze praat, proberen ze hiermee aan te geven dat ze je belangrijk vinden en geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt. Ontzettend lief.

Onze taal
Honden zijn in staat om bepaalde woorden uit onze taal te verstaan. En dat zijn de woorden waar ze naar zoeken wanneer ze hun kop schuin houden. Zo proberen ze te begrijpen wat je te vertellen hebt. Vaak zullen dit woorden zijn als: eten, spelen, wandelen.

Beter zien en horen
Daarnaast kunnen ze beter horen en zien wanneer ze hun kop schuin houden. Ze proberen hun oren en ogen naar de bron van het geluid te draaien. Omdat hun neus normaal gesproken recht voor hun ogen zit, helpt het schuin houden om beter te kunnen kijken naar de uitdrukking van je gezicht. Zo kunnen ze je nóg beter begrijpen.

Bron: Margriet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .