Translate

zondag 25 september 2022

Vandaag zijn de meeste Nederlanders jarig

Wist u dat op 25 september de meeste Nederlanders jarig zijn en dat een boek het populairste verjaardagscadeau is?

De Startpagina geeft achtergrondinformatie over verjaardagen in september en in het algemeen. We citeren het artikel. 

De meeste Nederlanders zijn jarig in september
Wie een wc-kalender heeft hangen, heeft het waarschijnlijk al gezien. In vergelijking met de andere maanden, staan er ontzettend veel namen op de kalender. De kans is groot dat er iemand 25 september jarig is. Klopt hè? Deze dag zijn namelijk de meeste Nederlanders jarig. Hoe we dit vieren? Meestal gewoon bij ons thuis met familie en vrienden. We regelen zelf onze boodschappen en hangen onze eigen versiering op. Het is heel normaal dat je iedereen in de ruimte feliciteert als je binnenkomt. Wel zo netjes. Beginnen met een stukje taart en eindigen met een borrel. Bitterballen en kaasblokjes kunnen eigenlijk niet ontbreken. 

Verjaardagen worden op verschillende manieren gevierd
Wist je dat deze manier van je verjaardag vieren typisch Nederlands is? Overal ter wereld worden verjaardagen anders gevierd. Zo neem je in China vaak je gasten mee naar een restaurant en word je altijd getrakteerd. De jarige hoeft absoluut niets te doen. Zij snappen niet dat wij als Nederlander alles zelf regelen. Bulgaren vinden het weer vreemd dat wij geld geven. Zij vinden dit ontzettend onpersoonlijk en komen altijd met een cadeau. Verder vinden Denen het maar vreemd dat wij tijdens onze verjaardagen in een kringetje gaan zitten. Daar zijn stoelen uit ten boze. Tot slot vinden Hindoestanen en Surinamers dat wij in Nederland veel te weinig eten serveren op een verjaardag. Daar staan tafels vol met eten - en wij komen aan met een paar zakken chips?

Op het werk
Werk je bij een internationaal bedrijf? Dan heb je vast wel gemerkt dat je Amerikaanse collega gek opkijkt als een Nederlandse collega jarig is. Terwijl hier de stoel versierd wordt, is dit in Amerika echt hoogst ongebruikelijk. Ook een zakelijke afspraak afzeggen of eerder naar huis gaan omdat je jarig bent is voor een Amerikaan ondenkbaar. Werk komt altijd op de eerste plek. In Duitsland vieren ze hun verjaardag helemaal niet op het werk. Dat hoort simpelweg gewoon niet. 

8 feitjes over verjaardagen
1). Elke dag vieren ongeveer 15 miljoen mensen hun verjaardag
2). Nederland en België zijn een van de weinige landen waarbij de jarige trakteert
3). In oktober zijn de meeste mensen jarig
4). In september zijn de meeste Nederlanders jarig
5). Het duurste verjaardagsfeest ooit is gegeven door de Sultan van Brunei: kosten 27,2 miljoen euro
6). Boeken zijn het populairste verjaardagscadeau
7). Als je 31 wordt, ben je ongeveer 1 miljard seconden oud
8). Nederlanders kopen 450 miljoen kaarten per jaar 

Bron:
* September is dé verjaardagmaand in Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .