Translate

vrijdag 15 september 2017

Documentaire over Dirk Kuijt

Voetballen wordt steeds meer een elitesport van de miljardairs op deze wereld. En veel voetballers gedragen zich steeds meer als hun irritante en verwende adepten.


Maar er was tot voor kort zeker één uitzondering: de Katwijker Dirk Kuijt.

Ploegen
Dirk Kuijt (geboren 22 juli 1980), soms geschreven als Dirk Kuyt, speelde voor Quick Boys, FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe SK. Kuijt was van 2004 tot en met 2014 international in het Nederlands voetbalelftal, waarvoor hij 104 wedstrijden speelde en 24 keer scoorde.
Kuijt tekende aan het eind van zijn carriere op vrijdag 10 april 2015 een eenjarig contract met Feyenoord. En verlengde dat in 2016 voor nog een jaar. Om - als het even kon - Feyenoord landskampioen te maken. Het werd een veelbewogen jaar. Aanvoerder Kuijt verloor zelfs op een gegeven moment zijn basisplaats en belandde tot zijn grote teleurstelling op de bank.
Maar het einde werd een droom. Met een hattrick schoot hij zijn club Feyenoord op de laatste competitiedag op 14 mei naar het eerste kampioenschap in 18 jaar.

Documentaire
Regisseur Deborah van Dam volgde hem en zijn gezin gedurende zijn laatste seizoen en legde al deze bijzondere momenten vast. Ook volgde ze hem thuis, bij zijn vrouw Gertrude en zijn vier kinderen en reisde ze met hem mee naar z’n oude club Liverpool.

15 oktober
Het leverde een documentaire op, die ik zeker wil gaan zien. Kuyt gaat op 21 september in première tijdens het Nederlands Film Festival en is op 15 oktober op NPO 1 te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.