Translate

woensdag 9 oktober 2019

Ontdek onze bijzondere beesten

Om bijzondere beesten te zien, hoef je helemaal niet ver te reizen. Ook vlakbij vind je prachtige exemplaren. Sommige ken je wel. Zwijnen bijvoorbeeld, en egels en zeehonden. 




Maar wist je dat hier ook veel andere types rondscharrelen of zwemmen? Wat dacht je van de eikelmuis? De witsnuitdolfijn? En de franjestaart? En weet jij het verschil tussen een damhert, edelhert en een ree? (Tip: kijk naar hun billen.) In het boek Beestachtige buren lees je alles over wilde zoogdieren bij jou om de hoek.

Inclusief:
* Tips om zelf wilde dieren te spotten
* Checklist met alle pootafdrukken
* Overzicht van alle dierendrollen

Recensie
Wauw, wat een fantastisch boek om kennis te maken met de wilde zoogdieren in ons land! Hoe kun je alleen al NIET gebiologeerd worden door de cover van dit boek? Het is onmogelijk om weg te kijken van de priemende ogen van deze vos. Of moet ik zeggen: slimme schobbejak? Of bloeddorstige kippenkiller? Bouwien Jansen en Lotte Stegeman weten wel hoe ze smeuïg over dieren kunnen schrijven! Maar als je door dit boek heen bladert, vallen toch vooral de grote, zeer gedetailleerde prenten van Marieke Nelissen op, die elk dier op prachtige wijze in zijn natuurlijke omgeving heeft afgebeeld.

Lees de volledige recensie
* Recensie Leesbevordering in de klas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .