Translate

woensdag 19 augustus 2020

Laptop-stelend zwijn Elsa dreigt naaktrace met dood te moeten bekopen

Beelden van de naakte man die in Berlijn achter een wild zwijn en zijn twee biggetjes aanrent, gingen vorige maand de hele wereld over. Maar omdat het wilde zwijn met de naam Elsa een gevaar vormt voor recreanten moet het nu mogelijk worden afgemaakt. Dat leidt tot protesten.

De naaktrecreant deed er alles aan om zijn gepikte tas met laptop terug te krijgen. Het was een hilarisch tafereel, vastgelegd door een Facebookgebruiker. Uiteindelijk weet de naakte man zijn tas, waarin de laptop zit, terug te krijgen.

Op zoek naar voedsel
De autoriteiten in Berlijn vinden het incident echter minder grappig, schrijft The Guardian. Het wilde zwijn leeft al langer in het Grunewald in Berlijn. Het snuffelt er vaak in picknickmanden en rugzakken van recreanten en is in de loop der tijd steeds minder schichtig geworden. Volgens boswachters vormt het wilde zwijn inmiddels een gevaar voor zwemmers bij de plas.

Weghalen
"Dit wilde zwijn en haar twee jongen zijn hier regelmatig te vinden", vertelt Katja Kammer, directrice van de lokale bosbeheerders. "Ze zijn voortdurend op zoek naar voedsel." Daarom moeten de dieren volgens haar worden 'weggehaald'. Dat is een bureaucratische term, maar betekent simpelweg dat de zwijnen zullen worden doodgeschoten.
Maar het idee om de wilde zwijnen af te maken leidt tot protesten. Een actiegroep werd opgericht en een handvol demonstranten trok afgelopen weekend al naar het kantoor van Kammer.

Verkeerde tijd van het jaar
Een online handtekeningenactie om het wilde zwijn te redden heeft al bijval gekregen van ruim 7.900 mensen. Het wilde zwijn vormt volgens de actievoerders geen gevaar, maar is juist 'vriendelijk' tegenover recreanten.
Een woordvoerder van de bosbeheerders laat weten dat het nog onzeker is wat er met het wilde zwijn gaat gebeuren. "Het is sowieso de verkeerde tijd van het jaar om het dier af te maken", vertelt hij. "Vanwege de leeftijd van de jongen is het momenteel verboden om ze dood te schieten."

Bron: RTL-Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .