Translate

vrijdag 7 augustus 2020

Zien hoe druk het is? Alle druktemeters op een rij

Het is volop zomervakantie en prachtig weer. Nederlanders zijn vanwege het coronavirus massaal in eigen land gebleven, Dus is het niet gek dat het op sommige plekken erg druk is. 

Om de mensenmassa wat meer te verspreiden, lanceerden enkele toeristische gebieden en provincies de afgelopen weken druktemonitors. De populaire fietswebsite Fietsen123 zette ze op een rij. We citeren.

Gelderland
De druktemonitor van Gelderland is te raadplegen via deze website. De kaart toont toeristische bezienswaardigheden in de provincie, zoals het Kröller-Müller Museum, maar ook recreatiegebieden en een enkel restaurant zoals De Carolinahoeve. Leuk aan deze monitor: er worden ook alternatieven gegeven. Is het druk bij het Kröller-Müller Museum, dan toont de website als alternatieven het muZIEum en het Anton Pieck Museum.

Utrecht
De druktemonitor van Utrecht lijkt een exacte kopie van de monitor van Gelderland. 

Zeeland (gemeente Veere)
Toeristen en bewoners die een bezoekje willen brengen aan een van de stranden in de gemeente Veere, kunnen via deze Strandwijzer bekijken hoe druk het er is. Handig, want de stranden bij Domburg, Zoutelande en Oostkapelle stromen in de zomer regelmatig vol. De wijzer wordt iedere paar uur bijgewerkt.

Brabantse natuurgebieden
Brabant heeft verschillende druktemeters. Zo vind je op deze website een indicatie voor de drukte in verschillende natuurgebieden, zoals de Biesbosch, Aakvlaai en Markdal. Handig voor wie wil fietsen of wandelen. De meter is een initiatief van VisitBrabant in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap.

Breda
De druktemeter van Breda werkt anders dan voorgaande monitors. De meter werkt sowieso alleen voor het stadshart. Je raadpleegt de meter door een appje te sturen naar 0611778060. Binnen enkele seconden krijg je een bericht terug waarin een 'stoplicht' te zien is met de actuele informatie over de binnenstad. Hier lees je meer over de meter.

Wandelgebieden
Wandelzoekpagina.nl, een populaire website waar mensen wandelingen kunnen downloaden, houdt op deze pagina bij welke wandelingen de afgelopen vijf dagen het meest zijn gedownload. Deze 'druktemeter' geeft je een indicatie waar je veel wandelaars kunt treffen. Een echte real time druktemeter is het dus niet.

Hele land
Ook handig: Google Maps heeft een eigen druktemeter. Hiermee check je ook hoe druk het is in supermarkten en winkels. Lees hier hoe het werkt.

Bron: Fietsen123

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .