Translate

vrijdag 16 juli 2021

Al gefietst op een zangfietspad?

Veel fietsers willen graag zingen, maar voelen enige schroom om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Fietsersbondcolumniste/kunstenaar Mapije bedacht daarom in 2013 een oplossing: het zangfietspad.

Inmiddels vind je zangfietspaden in Dongenvaart, Drimmelen, Houten, Almere, Amstelveen, Lansingerland, Zoetermeer, Leiden en Hierden. En is er nu ook in Vlaanderen het eerste zangfietspad.

Eerste in Zedelgem
Begin juli lanceerde het Vlaamse Zedelgem dit eerste zangfietspad in België! Het Zangfietspad in Zedelgem is ingericht langs de Vloethemveldzate tussen de Loppemsestraat en de Torhoutsesteenweg. De provincie West-Vlaanderen gaf de goedkeuring om deze Zang-Fietsstraat minstens tot en met de maand september in te richten.

QR-code met meezingers
Langs de Zang-Fietsstraat staan borden met een QR-code. Als je deze scant kom je op het YouTube-kanaal van de gemeente terecht met en Playlist waar meezingers van lokale artiesten zoals Louis Flion en de Cappaert Sisters voorgesteld worden. De gemeente Zedelgem wil de Playlist graag verder uitbreiden met lokale artiesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .