Translate

woensdag 7 juli 2021

De kermende voetballer versus de doorbijtende wielrenner.

Een licht touché door een Belgische verdediger, en Ciro Immobile duikt naar de grond, zijn spitsenhoofd al vertrokken van ingebeelde pijn. Terwijl hij kermt om zijn Italiaanse mámá loert hij door zijn wimpers om te zien of de scheids erin trapt. Weer een minuutje gerekt. Weer wat dichter bij de halve finale.

Aan de andere kant van het spectrum: Primoz Roglic, die al op dag twee zijn halve lichaam openschuurt aan het Franse asfalt, en vervolgens een volle week (!) probeert door te fietsen voordat hij besluit toch echt af te stappen.
We leggen deze overvolle sportweek de voetballer eens naast de wielrenner. Want als je overdag naar Het Grote Lijden zit te kijken, en ’s avonds naar Het Grote Aanstellen, ontkom je er niet aan je eens achter de oren te krabben.

Clichés zijn waar
Waar een voetballer na een valpartij roept om zijn moeder, roept de wielrenner om zijn fiets: clichés zijn nu eenmaal clichés omdat ze waar zijn. De wielrenner kijkt vervolgens eerst of hij nog kan fietsen – voor botbreuken of een hersenschudding is na de finish pas tijd.
Het EK ligt nu drie dagen stil omdat de voetballers anders te vaak 90 minuten op een veld heen en weer moeten rennen. In de Tour zitten ze 90 uur op de fiets. Met twee rustdagen. Waarop de meeste wielrenners – inderdaad – een rondje gaan fietsen.
Wisselspelers, ook zoiets. In de wielrennerij zijn ploegen onlangs juist kléiner gemaakt.

Slinkse knopendraaier
De voetballer is een slinkse knopendraaier, iemand die met veel theater de mazen in de voetbalregels opzoekt. Hoort bij het spelletje, zeggen ze dan. Gelegitimeerd valsspelen – dat is toch je eer te na? Aan de andere kant: liegen, bedriegen – daar kunnen wielrenners natuurlijk ook wat van.
De wielrenner is gebaat bij vooruitgang. De voetballer bij stilstand. Geen waardeoordeel hier verder. Maar denk maar eens na over welke mentaliteit u uw kinderen wilt meegeven.

Linken
Injured Italian player suddenly recovers when Italy scores. Euro 2020
Ciro Immobile Faking Injury And Miracle Recovery When Team Scores | EURO 2020 Italy 2-1 Belgium

Bron: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .