Translate

woensdag 1 november 2023

Leg een WC-rol in uw koelkast!

Hoewel er tal van huismiddeltjes zijn om de koelkast fris en schoon te houden, zoals bakpoeder en zout, biedt toiletpapier (ja, u leest het goed) een onverwachte oplossing die de wortel van het probleem aanpakt. Aldus de recente Nieuwsbrief van Libelle. We citeren. 


Waarom vieze geurtjes?
Voordat we dieper ingaan op hoe wc-papier kan helpen, is het goed om te onderzoeken waarom vieze geurtjes in de koelkast voorkomen. Voedselresten, bedorven producten of gemorste vloeistoffen kunnen bacteriën en schimmels aantrekken, die zich snel vermenigvuldigen in een vochtige omgeving. Ja, ook in een héle koele omgeving. Deze micro-organismen produceren onaangename geuren die zich verspreiden door de koelkast en zelfs kunnen voedingsmiddelen vies laten ruiken. Bah!

Toiletpapier als voordelige en effectieve oplossing
Wc-papier is niet alleen handig in het kleinste kamertje; het kan ook dienst doen als een eenvoudige en effectieve oplossing om de koelkastgeur onder controle te houden. Een keukenrol kan uiteraard ook, maar qua grootte is dit niet altijd even handig. Bovendien is een rol keukenrol vaak duurder. Ook koffiefilters worden regelmatig genoemd, al moet je die vaak vervangen wil je er optimaal van kunnen profiteren.

Zo werkt het:

  • Het absorbeert vocht - Toiletrollen zijn gemaakt van absorberend materiaal dat goed vocht kan opnemen. Leg een rol toiletpapier in de koelkast en het wc-papier absorbeert het overtollige vocht.
  • Het voorkomt schimmel - Hoe minder vocht in de koelkast, hoe kleiner het risico op schimmelgroei. Schimmel is niet alleen onaangenaam om te zien, het kan ook schadelijk zijn voor voedsel en dus jouw gezondheid.
  • Het verwijdert vieze geurtjes - Naast vocht absorbeert wc-papier ook geuren. Het kan de onaangename geuren neutraliseren en tegengaan, waardoor de koelkast frisser ruikt.

Hoe gebruik je Wc-papier in de koelkast?

Het gebruik van Wc-papier om nare geuren in de koelkast te bestrijden is eenvoudig:

  • Pak een rol toiletpapier en knijp deze eventueel een beetje plat om ervoor te zorgen dat deze in de koelkast past.
  • Plaats de toiletpapierrol op een plank in de koelkast, bij voorkeur achterin en op een plek waar deze niet in de weg staat.
  • Laat de rol enkele weken in de koelkast staan, afhankelijk van de luchtvochtigheid.
  • Vervang de rol wc-papier zodra je merkt dat het verzadigd is of zijn effectiviteit verliest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .