Translate

zondag 17 november 2019

Je bijna dood schrikken als je door rood loopt

Wie in Parijs bij een voetgangersoversteekplaats het rode licht negeert, loopt kans zich bijna letterlijk dood te schrikken. Nietsvermoedend de straat overstekend hoor je plotseling het geluid van gierende banden van een keihard remmende auto. Waarna u - van de schrik bekomen - aan de overkant op een billboard een foto van uw heftig geschrokken reactie te zien krijgt.



Inmiddels wil ook de Duitse stad München deze ‘schokverkeerslichten’ introduceren. Misschien ook iets voor één van de grote steden in Nederland?

Gierende banden 
Het verkeerslicht staat er al sinds 2017 en is het uitvloeisel van een campagne van het Parijse vervoersbedrijf DRIEA. ‘Don’t risk looking death in the face’, oftewel: ‘loop niet het gevaar de dood in de ogen te kijken’ is de naam van de campagne die is bedoeld om Parijse voetgangers te waarschuwen voor de gevolgen van het negeren van het rode licht. Ieder jaar raken niet minder dan 4.500 inwoners van Parijs hierbij gewond, of erger.

In München?
De Duitse partij FDP wil het 'schokverkeerslicht’ nu ook in München invoeren. "Elk jaar verongelukken tientallen voetgangers in München omdat het rode licht wordt genegeerd" zegt gemeenteraadslid Thomas Ranft. "We moeten dit idee uit Parijs overnemen om voetgangers op te voeden."

Bekijk
* PARISIAN ROAD SAFETY AUTHORITY / THE VIRTUAL CRASH BILLBOARD

Bron: AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .