Translate

donderdag 7 november 2019

Nooit meer ongevraagd worden toegevoegd aan een WhatsApp-groep?

Veel WhatsApp-gebruikers zullen het herkennen: plotseling worden toegevoegd aan een groepsgesprek waar iedereen ook nog eens direct fanatiek begint te kakelen. Heel irritant, maar sinds gisteren geeft de berichtendienst u de mogelijkheid om deze dwingende uitnodigingen op voorhand te weigeren.



De mogelijkheid werd in april al aangekondigd, maar liep vertraging op na het uitgebreid testen van de functie onder gebruikers in India. Na een kleine aanpassing is het weigeren van groepsgesprekken nu ook beschikbaar voor westerse gebruikers.

Hoe werkt het?
De optie om groepsgesprekken te weigeren is te vinden onder het instellingen-scherm in de app. Vervolgens tikt u op ‘Account’, ‘Privacy’ en daarna ‘Groepen’. Hier tref je drie opties aan: ‘Iedereen’, ‘Mijn contacten’ en ‘Mijn contacten behalve’. Door ‘Mijn contacten’ te kiezen, weigert u op voorhand iedereen die u niet in uw contactenlijst hebt opgenomen. Met de optie ‘Mijn contacten behalve’ kunt u ook binnen uw contactenlijst specifieke personen weigeren. Met ‘iedereen’ verandert er feitelijk niets en kan iedereen u uitnodigen voor een groepsconversatie op WhatsApp.

Bron: AD 

Lees ook 
* Startpage en Signal goede alternatieven (vanwege privacy)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .