Translate

zondag 22 maart 2020

Nederlandse kraanwater van hoge kwaliteit

Vandaag is het Wereld Water Dag. De twaalfde in Nederland. In 1992 werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereld Water Dag uit te roepen. Sinds 2008 worden ook in Nederland in dit kader activiteiten ondernomen.



Weliswaar zijn alle Wereld Water Dag-evenementen dit jaar gecancelled vanwege Corona, maar aandacht voor ons drinkwater is nooit weg. Om je goed te realiseren, dat het Nederlandse drinkwater tot de beste van de wereld behoort.

Zeer hoog niveau
Jarenlang heb ik in het kader van mijn werk de gehele wereld over mogen reizen. En bijna overal was het oppassen geblazen: geen water uit de kraan drinken en je tanden niet poetsen met het leidingwater. Dus gebruik maken van flessenwater en bij het eerste gebruik vooraf goed controleren of daarvan de dop niet los zit!
Terug in Nederland weet je daarna niet, wat je overkomt. Leiding water drinken en tanden poetsen kan zonder enig probleem. Want de kwaliteit van ons water is van een zeer hoog niveau. Geen enkele reden dus om bij de supermarkt langs te gaan om water te kopen.

Verbazing
Wie schetst dan ook mijn verbazing, als ik nu lees dat de consumptie van verpakt water in ons land al jaren toeneemt. In 2014 werd in ons land 381 miljoen liter flessenwater achterover getikt. In 2018 was dat gestegen tot meer dan 496 miljoen liter.

Dom
Dom, dom, dom. Mineraalwater - zo wordt het zo mooi genoemd - is honderden keer zo duur als kraanwater. Kraanwater bevat dezelfde mineralen als flessenwater. In sommige regio's (tappunt Harmelen bvb.) wordt zelfs uit dezelfde bron getapt. En verder is ons kraanwater uit het oogpunt van duurzaamheid dertig keer beter dan flessenwater. Wie twijfelt nu nog?

Link:
* Website Wereld Water Dag

Bron van de genoemde gegevens: Artikel in het AD: Als twee druppels water

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .