Translate

maandag 16 maart 2020

Rijstvlies in de nieuwe verkeersborden

Rijdt u de komende dagen met uw auto of vrachtwagen op de A1, A4, A5, A9 of A44? Let dan op: u ziet heel speciale nieuwe verkeersborden! Niet gemaakt van aluminium, maar voor 60% van rijstvlies.




Inderdaad, het afvalproduct van het meest gegeten voedsel wereldwijd: rijst!

200 borden van rijstvliesjes
Vandaag is in heel Nederland de snelheid overdag terug gegaan naar 100 km per uur. Daarvoor zijn langs de Nederlandse snelwegen zo'n 4.000 verkeersborden vervangen. Borden zijn  omgewisseld en bijgeplaatst. Naast de traditionele materialen waarvan de borden zijn geproduceerd zijn dit keer ook zo'n 200 verkeersborden geplaatst die zijn geproduceerd van rijstvliesjes. Ze staan langs de A1, A4, A5, A9 en A44. Het bedrijf OFN uit Geldermalsen heeft het rijstvlies verkeersbord op de Nederlandse markt gebracht.

Circulair verkeersbord
Het is een uniek plaatmateriaal, wat voor 60% gemaakt is van rijstvliesjes, 22% steenzout en 18% minerale olie. De basisgrondstof rijstvlies is een afvalproduct van het meest gegeten voedsel wereldwijd. Het bijzondere is dat het materiaal 100% circulair is. Dit betekent dat de borden na gebruik of beschadiging, zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen, terug het productieproces ingaan. Het kan volledig worden hergebruikt voor het maken van een nieuw verkeersbord. Ook de volledig aan de norm voldoende bestickering is duurzaam. Het bord is stevig genoeg om net zo lang mee te gaan als de aluminium variant.

Veel voordelen
Kortom, ook dit is een mooi gevolg van de aanpassing van de snelheden op de autowegen, naast het voordeel van de vermindering van de stikstofuitstoot, de toename van de verkeersveiligheid en minder kosten voor u voor brandstof/benzine.

Lees ook
* 120 of 100 km per uur maakt weinig uit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .