Translate

zondag 1 maart 2020

Bekijk het liefdesleven van vogels

Vanaf vandaag zijn het liefdesleven van vogels zoals de ooievaar, de steenuil en de slechtvalk life via webcams te volgen.



Vogelbescherming Nederland zet de camera's bij deze vogelnesten weer aan. In de loop van de komende weken zullen in totaal twaalf broedende vogelsoorten te volgen zijn.

Direct
Direct zijn de vaste favorieten te volgen: de ooievaar, steenuil, kerkuil, slechtvalk en bosuil. De bosuil is er elk jaar weer vroeg bij, omdat jonge bosuilen het nest verlaten zodra andere vogels met broeden beginnen. Bosuilen eten behalve muizen namelijk ook kleine vogels.
De camera bij het nest waar zowel de zeearend, havik als buizerd op azen gaat ook dit jaar weer aan.
Nieuw dit jaar is een camera bij een tuinvijver in het bos. Voor de camera zie je diverse tuinvogels, zoals de merel en koolmees, drinken en badderen.

Laatste nieuws
* Mevrouw bosuil heeft zojuist haar tweede ei gelegd! Wordt het een kast vol jonge uilen straks? 
* De lepelaars zijn ineens massaal terug in natuurgebied De Liede bij Haarlem waar ze broeden. Dat wordt spektakel voor de camera.

Bijna 1 miljoen
Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland is al jaren een groot succes. Jaarlijks volgen rond de 900-duizend mensen de vogels tijdens het broedseizoen, een groot deel daarvan kijkt zelfs dagelijks.

Bekijk
* Vogelbescherming: Beleef de lente

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .