Translate

maandag 23 maart 2020

Zo werkt de flitshandel

Gisteravond gaf Zondag met Lubach een mooie uitleg over hoe flitshandel werkt. Aan de hand van het bedrijf Flow Traders, dat op dit moment zijn koersen flink ziet stijgen. 



Op de beurs dalen op dit moment de meeste koersen fors vanwege Corona. Maar flitshandelaren als Flow Traders hebben juist een krankzinnig goede maand. Voor flitshandelaren maakt het niet uit of de koersen omhoog of omlaag gaan. In beide gevallen kunnen ze geld verdienen met nét iets sneller te zijn dan de rest.

Minder dan een seconde
Wikipedia zegt over flitshandel het volgende: 'Het is een methode om te speculeren op valuta- en aandelenkoersen waarbij in zeer korte tijd (minder dan een seconde) zowel gekocht als verkocht wordt. Hierbij wordt gespeculeerd op kleine koerswijzigingen die zich in korte tijd voordoen of op kleine verschillen in de waarde van hetzelfde aandeel op verschillende beurzen (arbitrage). Door binnen een fractie van een seconde te kopen, te verkopen en meteen weer te kopen, kunnen met kleine koersverschillen grote winsten gemaakt worden.
Flitshandel gebeurt volledig geautomatiseerd. Concurrentie hangt niet zozeer af van inzicht maar juist van de snelheid waarmee de hardware en de software reageert in combinatie met een snelle dataverbinding.
Flitshandel wordt sinds eind jaren negentig toegepast en is sindsdien aan een opmars bezig.'

Bekijk
* Flitshandel/Zondag met Lubach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .