Translate

maandag 15 februari 2021

Behoort uw treinstation tot de beste van Nederland?

Reizigers oordelen steeds tevredener over de treinstations in hun stad of regio. Dat blijkt uit de nieuwe Stationsbelevingsmonitor 2020 van ProRail en NS, waarvoor 70.000 reizigers zijn geënquêteerd.


Best gewaardeerde station blijft het Limburgse Klimmen-Ransdaal, het beste grote station is Arnhem CS. Station Den Helder-Zuid was met 25 procent tevredenheid het minst populair. 

In de lift
De reizigerstevredenheid zit al jaren in de lift. Beloonde in 2014 minder dan tweederde van de reizigers hun station met minstens het cijfer zeven, afgelopen jaar waren bijna 8 op de 10 (79 procent) zo positief.  Dat is een procent meer dan de 77 procent tevreden reizigers in 2019. 

Waddinxveen
De grootste stijger over de afgelopen jaren is station Waddinxveen. De tevredenheid van reizigers daar steeg van 42 procent vijf jaar geleden naar 92 procent nu. Het station kreeg in 2019 nieuw stationsmeubilair, zoals bankjes en verlichting. Daarnaast werd de perronhoogte aangepast waardoor gelijkvloerse instap mogelijk werd. Ook de stationsomgeving werd vernieuwd en de fietsenstalling werd uitgebreid.

Driebergen-Zeist
Station Driebergen-Zeist heeft afgelopen jaar de grootste stijging in één jaar doorgemaakt. In 2019 was 46 procent van de reizigers tevreden over het station, afgelopen jaar was dat 91 procent. Het station en het gebied daar omheen zijn de afgelopen jaren compleet vernieuwd. Er is een nieuwe fietsenstalling, parkeergarage en busstation gebouwd.

Grote stations
Van de grotere stations zijn Arnhem Centraal en Rotterdam Centraal de toppers. Beide stations staan in de top 10. Arnhem Centraal krijgt van 93 procent van de reizigers een 7 of hoger. Bij Rotterdam Centraal is dat 92 procent van de reizigers.

Slechts scorend
Naast Den Helder Zuid staan ook Arnhem Velperpoort, Nijmegen Dukenburg en Delft Campus op de lijst van de slechts scorende treinstations. 

Check hier uw treinstation:
* Stationsbelevingsmonitor 2020

Lees ook:
* Het beste en slechtste treinstation van Nederland in 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .