Translate

woensdag 17 februari 2021

Vandaag is het Doe Vriendelijk Dag

De 'Internationale Doe Vriendelijk Dag' wordt jaarlijks op 17 februari gehouden. De naam zegt het al, het is een dag waarop men (extra) vriendelijk is tegen de medemens.

Deze dag is over komen waaien uit Amerika, maar is oorspronkelijk bedacht door een Nieuw-Zeelander. Daar wordt de Nationale Doe Vriendelijk Dag op 1 september gevierd. In de rest van de wereld wordt de Internationale Doe Vriendelijk Dag gevierd op 17 februari. 

Agressiviteit in file
Volgens de overlevering is de Random Acts of Kindness Day ontstaan in 2004 in Nieuw-Zeeland. Josh de Jong stond in de file en zag hoe automobilisten steeds agressiever en geïrriteerder raakten. Op dat moment dacht hij: wat zou het toch heerlijk zijn als iedere Nieuw-Zeelander gewoon aardig was voor elkaar. En zo ontstond de Doe Vriendelijk Dag in Nieuw-Zeeland. Josh en een paar vrienden kozen 1 september voor de Random Acts of Kindness Day omdat in Nieuw-Zeeland op 1 september de lente begint en het dus makkelijker te onthouden was.

Random Acts of Kindness Foundation
De Doe Vriendelijk Dag die we vandaag op 17 februari vieren komt overwaaien van de in 1995 in Denver, Colorado opgerichte Random Acts of Kindness Foundation. Hun missie is om mensen te inspireren om vriendelijker te zijn. Om dit doel te bereiken bieden ze gratis online middelen aan (aan scholen, bedrijven, maatschappij) die tot meer vriendelijkheid moeten leiden. 

Complimentendag: 1 maart
Er bestaat ook een Wereld Vriendelijkheidsdag (World Kindness Day) die jaarlijks op 13 november wordt gehouden. De Nationale Complimentendag is jaarlijks op 1 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .