Translate

dinsdag 15 februari 2022

Hoe hoog is de vaccinatiegraad in uw wijk?

Hoeveel van uw buurtgenoten zijn gevaccineerd? En is er een groot verschil tussen uw wijk en die in andere delen van uw gemeente?


U kunt het nu opzoeken op een fijnmazige kaart. Mogelijk is de vaccinatiegraad een paar honderd meter verderop zelfs veel hoger of lager dan in uw wijk.

Stad en bijbelgordel
De vaccinatiegraad binnen gemeenten verschilt soms enorm. Uit nieuwe gedetailleerde cijfers van het RIVM blijkt dat het percentage gevaccineerden in sommige wijken in Amsterdam en Den Haag lager is dan in de bijbelgordel, terwijl sommige dorpen rond de Veluwe juist relatief veel gevaccineerde inwoners hebben. In de gemeente Staphorst is weinig gevaccineerd, maar in het dorp IJhorst (dat deel uitmaakt van de gemeente) kreeg bijna driekwart van de inwoners van 12 jaar of ouder een vaccinatie.

Heelsum het hoogst
In het dorp Heelsum, behorend tot de gemeente Renkum (Gelderland) is de vaccinatiegraad met 94 procent het hoogst van Nederland. Veel Friese wijken hebben een lage vaccinatiegraad. In Noord-Brabant kleuren juist grote gebieden donkerblauw; daar is veel gevaccineerd. In Zuid-Limburg lijkt de vaccinatiegraad in sommige gebieden ook laag, maar veel Limburgers zijn in Duitsland een prik gaan halen.

Handige kaart
In een handige kaart, gepubliceerd op de website van De Volkskrant, kunt u opzoeken hoe hoog het percentage is van de 12-plussers die in uw wijk zijn gevaccineerd tegen corona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .