Translate

woensdag 16 februari 2022

Kans op hooikoorts neemt nu al toe

We kunnen tot nu toe spreken van een zachte winter. Dat is jammer voor de schaatsers onder ons, prettig voor onze energierekening, die toch al hoog uit zal vallen, maar weer jammer voor de vele hooikoortspatiënten.  


Door het gebrek aan kou neemt namelijk de kans op hooikoorts nu al toe. De natuur loopt volgens natuurwebsite Nature Today flink voor. Daardoor komen onder meer zwarte elzen al in bloei en dat leidt tot behoorlijk wat pollen in de lucht.

Maart
Door de aanhoudende hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar doet de natuur volgens Nature Today alsof het al maart is.
Ook de komende weken is het naar verwachting warmer dan gebruikelijk. Dat is terug te zien in de natuur en in tuinen, waar de hazelaars al weken in bloei staan, de hortensia's uitlopen en de sneeuwklokjes en krokussen al te zien zijn. Ook laten steeds meer vogels van zich horen, meldt de natuurwebsite.

Nauwelijks ijs
Vorig jaar rond deze tijd werd er geschaatst, maar deze winter lag er nog nauwelijks ijs. Tot nu toe ligt de gemiddelde temperatuur dit jaar op 5,9 graden, terwijl dat normaal gesproken 3,6 graden is. Een temperatuur van 5,9 graden was vijftig jaar geleden normaal voor een gemiddelde maartmaand, aldus Nature Today.

Bron: Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .