Translate

woensdag 23 februari 2022

André van Duin op zijn fenomenaalst op bezoek bij Anton Heyboer

Zondag is publiekslieveling André van Duin 75 jaar geworden. Dat leverde uiteraard de nodige publiciteit op in de media en vooral op TV. 

Waarbij steeds de grote vraag was: welk fragment uit zijn veelzijdige programma's wordt als mooiste beschouwd?

Gerard van Bezij
Ook in dagblad Trouw werd het werk van André door Renate van der Bas in de rubriek 'TV kijken' besproken. Zij zag als "voorlopig hoogtepunt een YouTube-video die ik veel te lang niet had gezien: Van Duin in 1996 op bezoek bij Anton Heyboer, in Gerard van Bezij - Thuis bij. Deze rubriek was een vast onderdeel van De André van Duin Show toen bij RTL4 en jaren later koos een kinderjury deze episode als Van Duins beste sketch. Inderdaad: het is Duinsiaanse humor op zijn fenomenaalst.

Heyboer en zijn vijf bruiden
Gegarandeerd dat de vrolijke chaos die hij creëerde met kunstenaar Heyboer je humeur weet te verbeteren. Plaats van handeling was Den Ilp, waar Heyboer zich die dag omringd wist door maar liefst vijf bruiden, quasi onnozel door Van Duin eerst bestempeld als ‘de buurvrouwtjes’.

Lijstje van 140 euro
Heyboer liet zien hoe hij in een vloek en een zucht dagelijks dertig tekeningen maakte. Van Duin: “Moet u dat doen van de wijkzuster?” Nee, het ging om brood op de plank: de tekeningen kwamen voor 150 gulden per stuk op de markt. “Maar wel met een lijstje hoor.” Van Duin schatte de waarde van de lijstjes op 140 gulden. En de hele familie Heyboer lachte: niemand die zich serieus beledigd kan voelen door Van Duin.

Lied
Woest ging het eraan toe toen Heyboer de gitaar pakte en een lied aanhief. Noem het vrije expressie. De ineenkrimpende Van Duin haakte toch maar in. En wist het grillige zangpatroon van Heyboer wonderwel te volgen. “Wat kan jij goed invoelen”, complimenteerde Heyboer hem. En terecht. Het was een magisch moment van superconcentratie door Van Duin."

Bekijk:
* André van Duin Thuis bij Anton Heijboer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .