Translate

vrijdag 9 juni 2023

Het was toch echt veel kouder in Knokke dan in Sluis en Breskens

U kent ze wel, de vooroordelen van Nederlanders over Belgen en van Belgen over Nederlanders. Belgen zouden barbaren zijn en Nederlanders arrogante kaaskoppen. De goeden in beide landen natuurlijk uitgezonderd....

De wederzijdse moppen getuigen van de vooroordelen. Maar gisteren moest ik de Belgen in hun oordeel toch gelijk geven. Waarom? Dit zijn de feiten. 

Steeds kouder
Gisteren hadden we een langdurig bezoek aan de vermaarde Belgische badplaats Knokke gepland. We begonnen rond 10.00 uur met ongeveer 18 graden in Breskens, reden naar Sluis en fietsten vervolgens vandaar naar Knokke/Heist. Hoe dichter we de Belgische kust naderden, hoe kouder het werd. In Knokke bepaalde een koude noordenwind de temperatuur op slechts 15 graden. 

Snerpend
Een lunch aan het strand was alleen achter hoge glaswanden of binnen mogelijk. We aten binnen en eerlijkheidshalve: het smaakte op zijn Vlaams als gebruikelijk, dus voortreffelijk. Maar buiten gekomen was de koude harde wind snerpend en we besloten snel rechtsomkeert richting Sluis te fietsen. Het werd steeds warmer. En in Sluis konden we prima buiten zitten en een koel ijsje nuttigen. Het was 24 graden. Terug aangekomen in Breskens konden we bij 23 graden heerlijk in onze tuin zitten en genieten van de warmte. We keken voor alle zekerheid nog even op Buienradar: Knokke was nog steeds koud: 16 graden!

Arrogantie
Conclusie: het klimaat was gisteren aanmerkelijk aangenamer in het Nederlandse Sluis en Breskens dan in het Belgische Knokke. Dus voor 1 dag reden tot mijn (Nederlandse) arrogantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .