Translate

zaterdag 3 juni 2023

Vandaag is het Wereldfietsdag

Vandaag is het Wereldfietsdag. Vandaar, dat we vandaag langs de Westerschelde gaan fietsen. Buitendijks ligt er een prachtig fietspad, vlak langs het water van Breskens naar Hoofdplaat, het jongste dorp van Zeeuws-Vlaanderen, dat vandaag en morgen zijn 245-jarige bestaan viert. Ook na Hoofdplaat kun je doorfietsen tot aan Terneuzen!

In april 2018 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 3 juni uit tot Internationale Wereldfietsdag.De resolutie voor Wereldfietsdag erkent "het unieke karakter, de lange levensduur en de veelzijdigheid van de fiets, die al twee eeuwen in gebruik is, en dat het een eenvoudig, betaalbaar, betrouwbaar, schoon en milieuvriendelijk duurzaam vervoermiddel is."

3,8 rondjes rond de aarde
Dat Nederland inmiddels een echt fietsland is bewijst een tweet van het CBS met illustratie (zie boven) van vandaag: "Wist je dat Nederland 153 duizend kilometer aan fietspaden en – wegen heeft? Dat is even lang als 3,8 rondjes om de aarde. Bijna 70 procent van de paden wordt verlicht, op 40 procent wordt gestrooid bij gladheid. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .