Translate

zaterdag 10 juni 2023

Het was vandaag strandweer in Breskens, trouwens waar niet?

Bekijk onderstaande video, per drone gemaakt, van een mooie warme zomerdag aan het strand bij de vuurtoren in Breskens. De opname dateert uit 2020. Zo was het vandaag opnieuw in Breskens. Met 1 belangrijk verschil: de kardinale boei ontbreekt!

Ten oosten van de vuurtoren aan de Nieuwe Sluis bij Breskens staat namelijk sinds kort een Kardinale Boei. 

Haven
Deze is door een boeienlegger naar de haven van Breskens gebracht, daar opgeknapt door vrijwilligers van de Vuurtoren en geplaatst bij de opgang van de Nieuwesluisweg naar de Panoramaweg. Dat is hemelsbreed 300 meter van de vuurtoren van Breskens. 

Opgeknapt door vrijwilligers
Deze boei, door Rijkswaterstaat voor onbepaalde tijd in bruikleen gegeven aan de Stichting Vuurtoren Breskens, is in zijn uitvoering de laatste in zijn soort, en daarmee een uniek nautisch object dat het verdient om voor het nageslacht bewaard te blijven. ,,Samen met nog drie van ons team, Jules, Eugene en Bart, heb ik deze boei opgeknapt”, vertelt Adrie Janssen, een van de vele vrijwilligers die in het weekend de toren openhouden voor bezoekers. ,,We moesten dat ding ontroesten, schuren en dan in de juiste kleuren verven. Hij is prachtig geworden. We zijn er best trots op.” Aldus een bericht in het AD met daarbij een mooie foto van de boei. 

Bekijk:
* YouTube: Zeeland Breskens strand 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .