Translate

woensdag 10 juni 2020

In 5G-proefgemeente Loppersum geen corona

Loppersum is het Gallië van Nederland. Want deze nuchtere aardbevingsgemeente houdt het coronavirus buiten de deur.  Aldus een artikel in het Dagblad van het Noorden. We citeren. 



Loppersum en Achtkarspelen zijn de enige twee gemeenten in Nederland waar (nog) geen enkele coronapatiënt in het ziekenhuis belandde. En dat terwijl Loppersum nota bene een proeftuin is voor het 5G-netwerk, dat door complotdenkers in verband wordt gebracht met het virus.

Keurig gedragen
Complotdenkers slaan toe: 'Er is een link tussen 5G en corona' (denkt ook een meneer in Hoogeveen)
Er zijn altijd wel zorgen in aardbevingsgemeente Loppersum. Maar corona? Het virus kreeg de afgelopen maanden sowieso al amper voet aan de grond in het Noorden en Loppersum spant wat dat betreft de kroon. De gemeente vormt samen met Achtkarspelen twee witte vlekken op de RIVM-kaart die de in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten bijhoudt.
Hoeveel dat er in Loppersum dus zijn? Nul. Nada. Niente. Terwijl dat in de buurgemeenten Groningen, Het Hogeland, Delfzijl, Appingedam en Midden-Groningen (helaas) wel anders is.
,,Waarom wij nog coronavrij zijn?", herhaalt Geert Jan Reinders van de Lopster fractie Lokaal Belang Eemsdelta de vraag. ,,Poe, wist ik het maar. Een echte verklaring zal er niet zijn. Al gedragen de mensen zich keurig. Dat zal toch meehelpen?"

Proefgemeente 5G netwerk
Saillant detail: Loppersum kreeg als eerste plattelandsgebied ter wereld een proef met het nieuwe 5G-netwerk. Reinders: ,,Onze vorige burgemeester Rodenboog heeft zich daar sterk voor gemaakt."
En dat terwijl complotdenkers er heilig van overtuigd zijn dat er een link is tussen het snelle 5G-internet en corona. Zo werd er bij verschillende zendmasten in Nederland brand gesticht.
Stralingsexperts hebben herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat 5G geen risico voor mensen vormt en dat het coronavirus zich ook heeft verspreid in landen waar nog geen 5G in gebruik is, zoals Iran, India en Japan.
'Je zou toch zeggen dat Loppersum hét bewijs is'
,,Ik ben geen deskundige, maar de mensen die in die wereld van 5G zitten, zeggen allemaal: er is geen enkele link met corona. Nou, je zou toch zeggen dat Loppersum daar hét bewijs van is."

Lees meer
* Het volledige artikel in het Dagblad van het Noorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .