Translate

vrijdag 19 juni 2020

Vera Lynn: We'll Meet Again

De Britse zangeres Vera Lynn is op 103-jarige leeftijd overleden. De zangeres en actrice is vooral bekend van de hit We’ll Meet Again, waarvan haar vertolking enorm populair was tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Vera Lynn zingt in 1941 in een munitiefabriek in Engeland
In 1939 nam ze We’ll meet again op, een liedje doordrenkt van melancholie. Het werd voor miljoenen Britse en Amerikaanse soldaten die in Europa, Afrika en Azië vochten het lijflied dat hen terug voerde naar huis, dikwijls duizenden kilometers ver weg. En naar hun geliefden van wie ze soms jaren waren gescheiden.

Tekst
We’ll meet again, don’t know where, don’t know when, but I’ll know we’ll meet some sunny day…

Corona-lied
In het voorjaar van 2020 verbeterde ze op 103-jarige leeftijd haar eigen record van oudste nog in leven zijnde artiest met een notering in de Britse hitlijst, toen Koningin Elizabeth de woorden ‘we’ll meet again’ gebruikte in een speech tijdens de lockdown als gevolg van de coronacrisis en het nummer daarna weer veel gedraaid werd.

Land of hope and glory
Willem Duys wist in 1962 Vera Lynn na veel aandrang zo ver te krijgen om op het Grand Gala du Disque samen met de Maastrichter Staar het lied Land of hope and glory te zingen. Het werd ook een groot succes in Nederland en over de gehele wereld.

Beluister
* Vera Lynn - We'll Meet Again
* Vera Lynn - Land of Hope and Glory
* NOS journaal herdenking overlijden Vera Lynn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .