Translate

zaterdag 13 juni 2020

Jet demonstreert tegen racisme 'ín ons mooie dorp'

Kees van Kooten en Wim de Bie zijn onlangs uitgeroepen tot het allerbeste duo uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. De verkiezing werd georganiseerd door de VARA-gids.


De jury bestond uit negen tv-kenners, onder wie hoofdredacteur Roy van Vilsteren van de VARA-gids, mediahistoricus Huub Wijfjes en oud-NRC-criticus Hans Beerekamp. De jury beoordeelde een lijst van zestig koppels uit de tv-geschiedenis. Het belangrijkste criterium was de vraag in hoeverre zij elkaar versterkten als zij samen op televisie te zien waren.

Zeven van de negen
Zeven van de negen juryleden zetten Van Kooten & De Bie op de eerste plek. Het Haagse cabaretduo maakte bijna dertig jaar satirische programma’s voor de VPRO, zoals het Simplisties Verbond, Keek op de Week en Krasse Knarren. In 1998 maakten Koot & Bie hun laatste programma samen. In de verkiezing bleven ze de talkshowhosts Frits Barend en Henk van Dorp en cult-tv helden Arjan Ederveen en Tosca Niterink (Theo&Thea, Creatief met kurk) voor. 

Typetjes
Hun programma’s leverden een groot aantal typetjes op, zoals Jakobse & Van Es, de Klisjeemannetjes, de Vieze Man, de leraar Duits en de zusjes Veenendaal.

Racisme
Actueel is de demonstratie van de zusjes Veenendaal tegen racisme 'in ons mooie dorp'.  

Bekijk
* De zusjes Veenendaal demonstreren tegen racisme - Van Kooten en De Bie

1 opmerking:

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .