Translate

zaterdag 26 maart 2022

Finnen weer het gelukkigst ter wereld, Nederland op plek vijf

Volgens een jaarlijks onderzoek van de Verenigde Naties zijn de inwoners van Finland opnieuw - voor de vijfde keer op rij - het gelukkigst ter wereld. De levensvreugde van Nederlanders scoort, net als vorig jaar, een vijfde plek op de wereldranglijst. België is geklommen naar de 19e plaats. Afghanistan bungelt onderaan de lijst van de 146 onderzochte landen.

De hoge plaatsen op de ranglijst zijn volgens de onderzoekers onder meer te danken aan economische voorspoed, een hoge gezonde levensverwachting en een groot vertrouwen van de bevolking in elkaar. 

Anderen helpen
Het onderzoek - gebaseerd op enquêtes - richtte zich tijdens de coronapandemie vooral op de bereidheid om anderen te helpen. Mensen zijn volgens de onderzoekers veel vaker geneigd om vreemden te helpen, vrijwilligerswerk te doen of geld te doneren dan voor de pandemie. Het gaat om een stijging van 25 procent. ,,Dit is krachtig bewijs dat mensen anderen helpen als zij in nood zijn. Zo worden de geholpen mensen gelukkiger en creëren de mensen een beter leven voor zichzelf”, zeggen de onderzoekers.
De meeste data zijn verzameld, voordat Rusland Oekraïne binnenviel.

Top 5
1. Finland
2. Denemarken
3. IJsland
4. Zwitserland
5. Nederland

Tiende jaar
Het is nu het tiende jaar dat het jaarlijkse geluksrapport verschijnt. 

Link
* World Happiness Report

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .