Translate

donderdag 24 maart 2022

Doe mee aan EK meeuwenschreeuwen!

In de Vlaamse kustplaats De Panne vindt volgende maand op zondag 24 april om 15 uur het Europees kampioenschap meeuwenschreeuwen plaats. U kunt individueel of als groep meedoen.

“In 2020 moesten we het EK meeuwenschreeuwen helaas annuleren. Er was toen zelfs iemand uit Denemarken ingeschreven. Ik ben benieuwd uit welke hoeken de deelnemers dit keer zullen komen”, lacht organisator Claude Willaert.

Laat van je horen
“Het karakteristieke geluid van meeuwen linken we spontaan aan zon, zee en strand. Meeuwen zijn opportunisten en zo herken je ook echte kampioenen. Voel je je aangesproken, laat dan van je horen. Nieuw is dat vrouwtjes en mannetjes het tegen elkaar opnemen. Een professionele jury aanhoort al het geschreeuw en geeft punten. Nog anders dan de vorige editie is dat we de best klinkende kolonie belonen met een titel. Dat is een team van twee tot vijf personen.”

Voeder meeuwen niet
Claude wil met het EK de meeuw in een positief daglicht plaatsen. “Meeuwen pikken de vuilniszakken open op zoek naar eten, ze maken constant lawaai en laten hun uitwerpselen vaak op auto’s achter. Het geluid van de meeuw hoort bij de kust. De luchtacrobaten zagen hun natuurlijke broedplaatsen verdwijnen en gingen op zoek naar alternatieven dichtbij de mens. De overlast moet je kunnen relativeren. Zet de vuilniszak niet te vroeg buiten en bescherm die extra. Voeder de vogels niet. Met het EK wil ik de meeuwen positief in beeld brengen.”

Eeuwige roem en streekproducten
Wat valt er te winnen? Naast eeuwige roem is dat ook een mand met streekproducten, een medaille en een officieel brevet. Het begint op 24 april om 15 uur in café de Verloren Gernoare rechtover het station in Adinkerke. Inschrijven kan via: ekmeeuwenschreeuwen@gmail.com

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees en beluister ook:
* Bregje (24) kan het best ‘meeuwenschreeuwen’: bekijk hier hoe angstaanjagend realistisch dat klinkt

Laatste nieuws
De Nederlander Reggy Laats is in De Panne Europees kampioen meeuwenschreeuwen geworden. Voor de tweede keer op rij al kon hij als allerbeste een meeuw imiteren. Zijn geheim: keihard schreeuwen vanuit de borst en vooral véél oefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .