Translate

donderdag 17 maart 2022

Kabouterzolder in Baarn dingt mee naar Oscar

De kabouterzolder van Kasteel Groeneveld in Baarn is genomineerd voor de internationale Museum & Heritage Awards.


Deze prestigieuze awards worden ook wel de Oscars van de museumwereld genoemd.

Rien Poortvliet
De kabouterzolder van Kasteel Groeneveld neemt kinderen mee in de wereld van illustrator Rien Poortvliet, die in de jaren zeventig grote bekendheid kreeg met zijn boeken over kabouters. Zijn tekeningen zijn de rode draad op de zolder. Op een interactieve manier worden kinderen onderdeel van het kabouterleven. Zo kunnen ze de kabouters helpen in het dierenziekenhuis of  kaboutersoep koken. 

Speurtocht
Ook heeft Kasteel Groeneveld een aantal originele werken van Poortvliet in bezit, die nooit elders zijn vertoond. Kinderen die na een bezoekje aan de zolder, nóg meer kabouters willen zien, kunnen de speurtocht doen door het bos. 

Verguld
Kasteel Groeneveld is verguld met de internationale nominatie voor de Museum & Heritage Awards in de categorie ‘beste digitale presentatie. "Wij zijn blij en trots", laat een woordvoerder weten. De concurrentie bestaat onder meer uit The Cleverland Museum of Art in de Verenigde Staten en Øhavsmuseet Faaborg in Denemarken. Woensdag 11 mei zal de winnaar kenbaar gemaakt worden in Londen. 

Bron: AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .