Translate

dinsdag 15 maart 2022

Wijchen Lokaal trekt aandacht met Schotse kilts en blote billen

U kunt vandaag en morgen nog stemmen voor de gemeenteraad. Lokale partijen trekken daarbij nogal eens de aandacht. Een mooi voorbeeld hiervan is Wijchen Lokaal.

Als een gezelschap doedelzakspelers trekken de gemeenteraadskandidaten door de glooiende uiterwaarden van de Maas bij Wijchen. Uit de blaasinstrumenten klinkt het Schotse lied Auld Lang Syne van Robert Burns. Nederlanders kennen het in de versie van André Hazes, die er Wij houden van Oranje van maakte. 

Blote billen
Nadat de kandidaten van Wijchen Lokaal zijn gepresenteerd (‘Mijn naam is Herms, Leo Herms’) duikt de camera onder de kilt van één van de aspirant-gemeenteraadsleden. Een paar blote billen wordt zichtbaar, gevolgd door de tekst ‘Wij hebben niets te verbergen’.

The Times

Het filmpje trekt internationale aandacht – de Britse krant The Times schrijft zelfs een portret over de partij. Lokaal Wijchen legde 5.000 euro neer voor haar campagneversie van Braveheart. Allemaal uit eigen zak betaald, zegt Herms. ‘Gezien de vele reacties verwacht ik dat het een extra zetel oplevert.’

Twee keer zoveel
Lokale partijen hebben in verkiezingstijd twee keer zoveel te besteden als plaatselijke afdelingen van landelijke partijen, zo blijkt uit een enquête van Follow the Money. Waar dat geld vandaan komt, blijft vaak onduidelijk. Dat toont de noodzaak van een wettelijke verplichting tot openbaarheid, aldus het journalistieke platform. 

Bekijk:
* "Video: "Wijchen Lokaal Gemeenteraadsverkiezingen 2022

==============

Laatste nieuws: Diederik Boomsma (CDA Amsterdam) wint titel Beste Raadslid van Nederland

De fractievoorzitter van het CDA in Amsterdam Diederik Boomsma mag zichzelf het Beste Raadslid van Nederland 2022 noemen. Die titel kreeg hij gisteravond toebedeeld in de talkshow M.

Voorgangers
Boomsma kreeg de award uit handen van D66-Kamerlid Jan Paternotte, die de verkiezing in 2010 won. In 2018 ging de titel naar Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .