Translate

zaterdag 2 mei 2020

Afgedankte Nederlandse bussen, treinen en trams overal in het verre buitenland

In Cuba heb ik ze zelf verschillende keren met eigen ogen mogen zien. Afgedankte Nederlandse bussen uit de jaren '70 en '80, die daar nog volop rijden. Met bv. als bestemming Leiden Meerburg ...


Maar oude Nederlandse bussen, treinen en trams rijden ook volop in andere landen. Hugo Richter is al meer dan tien jaar gefascineerd door dit verschijnsel. Voor Treinreiziger.nl heeft hij tien kleurrijke foto’s geselecteerd met bijzondere voorbeelden.

Kazachstan
Eén ervan zien we in Kazachstan. Op de foto hierboven uit 2012 staat deze bus. die naar Breskens gaat. Inderdaad, wel een beetje uit de richting. Want Semey – de plek van de foto – is ruim zesduizend kilometer rijden van Breskens vandaan. De voormalige Connexxion-bus begon ooit bij Westnederland.

Verkoopbedrijf
Eén van de belangrijkste Nederlandse verkoopbedrijven voor deze verouderde transportmiddelen is Womy Equipment Supply, gevestigd in Zevenbergen (Moerdijk). De groep heeft bedrijven in Cuba, Ivoorkust, Portugal, Polen, Roemenië, Oman, Ghana, Turkije en Liberia.

Lees en bekijk
* Nederlands ov-materieel over heel de wereld in tien foto’s

1 opmerking:

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .