Translate

donderdag 29 november 2018

Herkent u de performers in dit prachtige lied?

Anne Soldaat (Middelstum, 12 februari 1965) is een - ten onrechte iets minder bekende - Nederlandse gitarist, zanger en songwriter. In april 2009 bracht Soldaat onder zijn eigen naam het album In another life uit. 



Met daarin het prachtige lied Born to Perform. Te beluisteren op YouTube met video's van bekende Nederlanders.

Herkent u ze?
Herkent u ze? Wij zagen de volgende enthousiaste performers: politicus Wouter Bos, cabaretier Youp van 't Hek, columnist Nico Dijkshoorn en actrice Hadewych Minis. Welke herkent u nog meer?

Bekijk
* Anne Soldaat - Born To Perform

woensdag 28 november 2018

Scheet opsnuiven helpt om kanker, hartaanvallen en dementie te voorkomen

U gelooft bovenstaande kop vast niet. Maar het AD van 27 november 2018 meldt het wel zonder blikken of blozen. Laten we de tekst hierna maar letterlijk citeren.



'Zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Exeter dat een scheet opsnuiven de kans op kanker, hartaanvallen en dementie kan voorkomen. Dat heeft te maken met het blijkbaar positieve effect van - een lage dosering - van het geurende stofje waterstofsulfide.'

Beroertes en artritis
Speurwerk op internet leverde ons op, dat deze universiteit in het Verenigd Koninkrijk ligt. Metro publiceerde al eerder over de studie in oktober 2017 en wees erop, dat ook beroertes en artritis met dit wondermiddel voorkomen kunnen worden. Het kan niet op!

Meer onderzoek
Metro meldt - in tegenstelling tot het AD - nog wel, dat de wetenschappers aan het eind van het onderzoek wel concluderen dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de gezondheidseffecten die waterstofsulfide heeft. Maar goed, voorlopig geldt: niet gesnoven is altijd mis!

Lees ook
* Een scheetje is de glimlach van je darmbacteriën

dinsdag 27 november 2018

Zo nemen Messi, Ronaldo, Pogba en Neymar hun strafschoppen

Grote voetbalsterren als Messi, Ronaldo, Pogba en Neymar nemen hun strafschoppen ieder op hun eigen manier.



Onderstaande video geeft dit op een heel treffende wijze weer!

Bekijk
* How Messi, Ronaldo, Pogba, Neymar hit penalty kicks

zondag 25 november 2018

Samenstelling vogelstand spectaculair veranderd

Nederland heeft er in de afgelopen veertig jaar opvallende nieuwe vogels bijgekregen, zoals de zeearend en de kraanvogel. Maar er zijn ook soorten voorgoed verdwenen. Voorbeelden daarvan zijn de ortolaan, de duinpieper en de klapekster.


De grutto verdwijnt met snelle spoed

Dat staat in de nieuwe Vogelatlas van Nederland die vandaag wordt gepubliceerd. Aan de nieuwe atlas van Sovon Vogelonderzoek Nederland is drie jaar lang gewerkt door duizenden vrijwilligers. De vogelaars gingen geregeld op pad om vogels te tellen.

Standaardwerk
De atlas geldt volgens de Vogelbescherming en andere natuurorganisaties als het standaardwerk over trends en ontwikkelingen in de vogelstand. Volgens de samenstellers van de atlas zijn er tijdens het broedseizoen in vergelijking met veertig jaar geleden ongeveer evenveel vogels in Nederland.
"Maar de samenstelling van de vogelstand is spectaculair veranderd", zeggen zij ook. In de verschillende regio's in het land komen steeds meer dezelfde vogels voor. Zo zijn de grote bonte specht en de boomkruiper overal te zien. Ook exotische soorten, die eigenlijk niet in Nederland thuishoren, doen het goed.

Patrijs, grutto en veldleeuwerik vrijwel verdwenen
Duin- en kustvogels hebben het moeilijk, net als de boerenland- en weidevogels. Volgens de Vogelbescherming zijn de patrijs, de grutto en de veldleeuwerik vrijwel verdwenen. In 1975 behoorde de helft van alle vogels nog tot de boerenlandsoorten, maar nu is dat nog maar 20 procent. Natuurbeschermers en overheden proberen samen met boeren om de weidevogelstand te verbeteren.
De Vogelatlas laat ook zien dat het met sommige vogels opvallend goed gaat: zilver- en purperreigers zijn weer helemaal terug en met de slechtvalk gaat het prima. Dat is volgens de vogelaars te danken aan natuurbescherming en een betere waterkwaliteit.

Bron: MSN-Nieuws

zaterdag 24 november 2018

Nederlander wint prijs voor grappigste natuurfoto

Met onderstaande foto van een eekhoorn in een split is de Nederlandse fotograaf Geert Weggen één van de winnaars geworden van de Comedy Wildlife Photography Awards 2018


Voor zijn fotomodel hoefde hij niet ver te zoeken: 'Ik zie ze elke dag in mijn tuin.'

Zweden
Zijn tuin in Zweden zit er vol mee. Natuurfotograaf Geert Weggen verhuisde zo'n dertien jaar geleden naar een dorp in het midden van het Scandinavische land en maakt sindsdien foto's van de dieren die daar langskomen. Vaak eekhoorns. "Ik zie ze elke dag in mijn tuin. Daar heb ik een soort buitenstudio gemaakt om ze goed vast te leggen."
Weggen vindt eekhoorns prachtig, maar niet altijd komisch. "Vaak probeer ik een thema in mijn foto's te verwerken. Bijvoorbeeld Halloween of de koninklijke bruiloft om het humoristisch te maken." Hij heeft vaker internationale prijzen gewonnen voor zijn foto's. "Deze titel is geen grote zaak voor mij, maar het is wel leuk."

Bijdragen aan natuurbehoud
De eekhoorn van Weggen is niet de enige onder de 14 winnaars. Ook de algehele winnaar, de Amerikaanse Mary McGowan, zette zo'n dier op de foto. De organisatoren van de Comedy Wildlife Competition hopen dat de grappige en soms heel menselijke foto's van dieren bijdragen aan natuurbehoud.
Onder de andere winnaars van 2018 zijn onder andere een lachende haai, een eland die zijn tong uitsteekt en twee dansende beren. Prachtige foto's.

Link
* Bekijk alle schitterende foto's op de website van de fotowedstrijd.

Bron: MSN-Nieuws

vrijdag 23 november 2018

Ode aan Vincent van Gogh

Vincent is een - zeker voor de ouderen onder ons  - zeer bekend en mooi lied van de Amerikaanse zanger Don McLean. Het staat op zijn album American Pie, dat op 24 oktober 1971 werd uitgebracht. Het werd in 1972 een nummer één-hit in het Verenigd Koninkrijk en werd vele malen gecoverd door andere artiesten. 


Het lied is een ode aan de Nederlandse schilder Vincent van Gogh.

Niet gek, maar ziek
Het idee voor het lied ontstond toen McLean in de herfst van 1970 een biografie over Van Gogh las. Tijdens het lezen kwam hij tot de conclusie, dat Van Gogh niet gek was, maar ziek moet zijn geweest. McLean besloot dat hij een lied over de kunstschilder moest schrijven en had op dat moment een afbeelding voor zich liggen van De sterrennacht. De titel van dit doek keert terug in de intro van het lied Vincent, als Starry, starry night.

Beluister
* Don McLean - Vincent ( Starry, Starry Night) With Lyrics

donderdag 22 november 2018

Nieuw: Chocoladekroket

U vindt de gewone kroket en de kaas- of garnaalkroket te gewoontjes? Of bent U gewoon verzot op alles wat met chocolade te maken heeft? Dan is er nu de Choc-Krok! Te koop bij de Frietboutique in Rotterdam of Amsterdam.



Fijnproevers kunnen zich daar vanaf nu trakteren op de Choc-Krok. Een kroket gevuld met (jawel) chocolade.

Belgische chocolade
De kroket is samen met de Rotterdamse banketbakker Anton de Heer van Banketbakkerij H. van der Heyden ontwikkeld. De vulling van de Choc-Krok is gemaakt van pure chocolade van het Belgische chocolademerk Callebaut, bloem en boter. “In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. Met een klein beetje rode peper, voor de extra smaak”, aldus Pebbles van Noorden van Frietboutique. Smullen maar!

Bron: Het Laatste Nieuws

dinsdag 20 november 2018

Griepdeskundige over griep

Hoelang duurt een griepje? Moet je veel vitamine C nemen om beter te worden? Word je door paracetamol sneller beter? En wanneer moet je naar de huisarts? 


Om deze vragen te beantwoorden spreekt Zorg.nu met de Amersfoortse huisarts en griepdeskundige Ted van Essen.

Werkt het om veel groente en fruit te eten om beter te worden?
'Meestal heb je niet zoveel trek als je ziek bent. Het idee is dat je veel vitamine C moet nemen, maar dat helpt eigenlijk niet. Door het aanpassen van je voeding word je niet sneller beter. Eet waar je zin in hebt en zorg dat je voldoende drinkt.'

Wat kan ik het beste drinken om van mijn griep af te komen?
'Het idee dat je van vruchtensappen sneller beter wordt klopt niet. Het belangrijkste is dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Water is dus prima, maar als je zin hebt in frisdrank is daar niets op tegen.'

Is het beter om veel te slapen dan actief te zijn als ik de griep heb?
'Als je ziek bent, ben je vaak erg moe en slaap je veel. Je lichaam heeft daar behoefte aan, dus kan je daar beter naar luisteren. Je voelt je hierdoor vaak wat lekkerder. Maar wanneer je geen tijd hebt om rust te pakken, betekent dit niet dat het je minder snel beter maakt.'

Is frisse lucht nemen goed voor je tijdens een griepje?
'Op het moment dat je ziek bent, voel je je vaak rillerig. Je hebt dan geen zin om de kou in te gaan. Het kan geen kwaad om een luchtje te scheppen, maar misschien voel je je niet goed genoeg om dat te doen.'

Werkt het om de griep eruit te zweten door bijvoorbeeld gemberthee te drinken of warme kleding te dragen?
'Nee, dat werkt niet. Als je het koud hebt, is het fijn om je warm aan te kleden en thee te drinken. Ben je erg aan het zweten, dan heb je juist het gevoel dat je kleding moet uittrekken. Je kan het beste je gevoel volgen.'

Geneest medicatie de griep?
'Het is niet bewezen dat je van vitaminepillen sneller beter wordt. Neusspray is soms fijn om je neus wat meer open te maken, maar ook hier genees je niet sneller van. Idem voor paracetamol. Je hebt alleen minder last van koorts of hoofdpijn. Je voelt je er iets ‘lekkerder’ door. Mocht je complicaties krijgen door de griep zoals een longontsteking, dan zijn daar wél medicijnen voor.'

Hoelang duurt een griepje?
'Het verschilt per griep en per persoon. Sommige mensen hebben er weken last van. Er zijn ook mensen die zich na een paar dagen weer 100% voelen. Als je complicaties hebt zoals een longontsteking dan hangt de duur daar van af.'

Wanneer moet je naar de huisarts?
'Je moet naar de huisarts als je langer dan vijf dagen ziek bent of als je benauwd of suf wordt of veel slijm ophoest.  Ook is het verstandig om te overleggen met de huisarts als je onder een risicogroep valt en je de griep hebt. Onder de risicogroep vallen ouderen, hartpatiënten, diabetici en mensen met een longaandoening.'

Bron: Zorg Nu

maandag 19 november 2018

Over aandacht en prioriteiten


Wat wel opvalt: enkele honderden mensen demonstreren vóór en tegen zwarte Piet en het gaat over niks anders. Terwijl de duizenden mensen die 10 november demonstreren over sociaal economische thema’s veel minder aandacht kregen. Hoe stellen we prioriteiten in dit land? Tweet van Peter De Haan Lees ook: Voor een sociaal beleid

zaterdag 17 november 2018

Nieuwe wc-borstel neemt president Trump op de hak

Amerikanen kunnen vanaf nu een originele Donald Trump-toiletborstel kopen. Via internet kan de ’Commander In Crap’ je wc ’great again’ maken.



Dat wordt beloofd bij de advertentie op website Esty.com. De wc-borstel toont een pak, stropdas en kapsel van de Amerikaanse president - al wordt met zijn haardos enigszins de spot gedreven.

Great again
„Make your toilet great again!”, zo valt te lezen op de advertentie. „Ik ben van nature aangetrokken door toiletpotten. Ik begin gewoon te schrobben, te zoenen. Als je een toiletborstel bent, laten ze dat gewoon toe. Just grab them by the handle...”

Enkele kopers hebben aangegeven de toiletborstel als kerstcadeau te geven. „Dit is hilarisch.”

Bron: Artikel en foto: De Telegraaf

vrijdag 16 november 2018

Klassieke muziek met humor

Salut Salon brengt klassieke muziek met een flinke dosis humor. 


Violen en cello ondersteboven, pianospelen met je rug ernaartoe: ze draaien er hun hand niet voor om.

Meer dan 23 miljoen
Hun competitieve acrobatische medley van Vivaldi, Mozart en Weill heeft meer dan 23 miljoen views op YouTube.

Bekijk
* Salut Salon "Wettstreit zu viert" | "Competitive Foursome"

woensdag 14 november 2018

Roedel wolven


Een roedel wolven:

De drie vooraan zijn oud en ziek, zij lopen op kop en bepalen het tempo van de voorttrekkende groep. Zo kunnen zij nooit worden achtergelaten.

De volgende vijf zijn de sterkste en de fitste. Zij beschermen de roedel tegen frontale aanvallen.

De wolven in het midden zijn zo altijd beschermd voor een aanval.

De vijf achter hen behoren ook tot de sterkste en fitste; zij hebben als taak het roedel tegen achterwaartse aanvallen te verdedigen.

De laatste in de rij is de leider. Hij zorgt ervoor dat niemand achter blijft en houdt het roedel op hetzelfde pad. Hij staat klaar om in alle richtingen uit te lopen en zijn roedel te dienen en te bewaken.

Notabene: Allemaal onzin!

Bovenstaande foto duikt eens in de zoveel tijd weer op – meestal via Facebook of LinkedIn. 

"Allemaal onzin", zegt ecoloog Lelieveld van de Zoogdiervereniging. "Zeker in diepe sneeuw gaan wolven, maar bijvoorbeeld ook honden, zo efficiënt mogelijk om met hun energie. Eén iemand is de lul en de rest loopt in zijn of haar voetsporen. Eigenlijk hetzelfde als wij mensen doen wanneer we een sneeuwwandeling maken."

Energiebesparing
"Zo'n roedel wolven valt het best te vergelijken met een gezin", zegt Lelieveld. "De wolvin bepaalt hoe het huishouden wordt gedraaid. Die zorgt samen met de reu, de vader van de jongen, dat er vlees op tafel komt. Vaak loopt de wolvin vooraan, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan ook dat één van haar jongen of de reu vooraan loopt. Op deze foto valt niet te zien wie vooraan en wie achteraan loopt."

Lelieveld heeft de foto de afgelopen jaren al meermaals voorbij zien komen en is er heel stellig over. "Er zit geen andere gedachte achter dan puur energiebesparing. Verder zijn het allemaal eigen interpretaties die op deze foto worden geplakt."

dinsdag 13 november 2018

Koopkracht neemt vooral toe in kinderrijke gemeenten

In 2017 had Renswoude de sterkste koopkrachtgroei met in doorsnee 1,4 procent. In Rozendaal, met relatief veel gepensioneerden met hoge inkomens, ontwikkelde de koopkracht zich het minst voorspoedig en daalde met 0,5 procent. 


Dit meldt het CBS vandaag op basis van regionale cijfers over de koopkrachtontwikkeling die voor het eerst gepubliceerd worden.

Doornsee, werknemers, gepensioneerden en paren met kinderen
Eerder al deed het CBS verslag van de koopkrachtontwikkeling van de Nederlandse bevolking. In 2017 is deze in doorsnee met 0,5 procent gegroeid. Werknemers gingen er het meest op vooruit, terwijl de koopkracht van gepensioneerden afnam. De koopkracht van paren met kinderen nam relatief sterk toe met in doorsnee 1,8 procent.

Lees meer en bekijk de kaart
Koopkracht neemt vooral toe in kinderrijke gemeenten


zondag 11 november 2018

Voor een sociaal beleid

Gisteren waren duizenden vakbondsleden van CNV en FNV aanwezig bij een manifestatie voor een sociaal beleid in Nederland.  



Het protest begon met een manifestatie op de Dam en eindigde na een tocht door Amsterdam op het Museumplein.

zaterdag 10 november 2018

Zoeken naar je roots

De website van het Centrum voor familiegeschiedenis (CBG) maakt het een stuk gemakkelijker om te ontdekken, wie je voorouders waren.


De enorme database geeft je toegang tot 11 miljoen persoonsvermeldingen, 50.000 titelvermeldingen, 100.000 omschrijvingen, 95.000 stambomen en meer dan 300.000 familienamen.

Stamboom
Er is ook veel informatie te vinden over hoe je een stamboom van je familie kunt maken. Om sommige informatie te kunnen bekijken moet je wel een account aanmaken.

Link
* CBG

donderdag 8 november 2018

WO II collecties in Nederland

Er zijn nogal wat online-archieven, musea, stichtingen en kenniscentra in Nederland met informatie over de Tweede Wereldoorlog.



Het NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie) heeft de kennis van deze oorlogserfgoedsector via het Netwerk Oorlogsbronnen toegankelijk en waar mogelijk doorzoekbaar gemaakt.

Zoeken
Er kan bovendien op thema worden gezocht. Zo zijn alle kampen in zowel Nederland als het voormalig Nederlands Indië in een aparte sectie te vinden.

Link
* Netwerk Oorlogsbronnen

woensdag 7 november 2018

Sinterklaasrijmpjes van organisaties: aardig of irritant?

Veel organisaties (bedrijven, kranten, vervoerders enz.) verspreiden met Sinterklaas boodschappen op rijm. 



Zoals deze twee:
- Conducteurs via het omroepsysteem: “Door een storing aan de seinen, rijden er hier minder treinen.”
- Een drogisterij op Facebook: “Lieve fans van Etos Online / Vinden jullie Sinterklaas-kadootjes ook zo fijn?”

Aardig irritant
Het is een beetje vroeg, maar voor het decembernummer wil het genootschap Onze Taal graag weten wat u hiervan vindt. U kunt kiezen tussen 'aardig' en 'irritant'. 'Aardig irritant' kan helaas niet, regaeerde iemand snedig.

Doe mee
* Stem!

dinsdag 6 november 2018

Doe mee: check uw ziekenhuis en de behandelingen

De Nederlandse ziekenhuizen lanceerden begin oktober de nieuwe website Ziekenhuischeck.  Op deze website staan alle kwaliteitscijfers van de Nederlandse ziekenhuizen.  



Ziekenhuizen kunnen per behandeling met elkaar worden vergeleken. Ook geeft de website informatie over samenwerking tussen ziekenhuizen.

Behandelingen
Ben u benieuwd hoe uw ziekenhuis scoort? Ook op specifieke behandelingen zoals bv. geboortezorg,  borstkanker, longziektes, knieslijtage, hartaanvallen, prostaat- en darmproblemen? En hoe verhouden deze zich tot de behandelingen in andere ziekenhuizen?

Bekijk
* Ziekenhuischeck

maandag 5 november 2018

zondag 4 november 2018

Privacy


Bakker Van der Meer in Amersfoort is het helemaal zat. Hij maakte een ludiek bordje in de winkel.

Met dank aan de Facebookpagina van Jan van Thiel

zaterdag 3 november 2018

Lok-bh

Een wijkagent in Hengelo heeft een 'lok-bh' gebruikt om een ondergoeddief te arresteren, heeft de politie in de Twentse stad vrijdag bekendgemaakt via sociale media.


Voor zover bekend is het de eerste keer dat de politie 'lokondergoed' heeft ingezet.

Lingerie gestolen
Wijkagent Tom Hamhuis kreeg afgelopen augustus een melding van een vrouw die zei dat haar lingerie van de waslijn was verdwenen, lichtte een woordvoerder toe in gesprek met RTV Oost. In eerste instantie werd gedacht aan een grap, maar enkele dagen later legde iemand een bos bloemen neer bij de voordeur van de vrouw.
De politie hing camera's op, die in september vastlegden hoe iemand opnieuw lingerie van de waslijn stal. Die persoon was echter onherkenbaar op de beelden.

Lok-bh
Wijkagent Hamhuis dacht aan de lokfietsen die door de politie worden ingezet om fietsdieven te vangen. Hij bracht een zendertje aan in een bh en hing die aan de lijn. Toen de dief weer toesloeg, kon hij worden aangehouden.
Na de arrestatie werd vrouwenondergoed van andere vrouwen bij de man gevonden. De politie roept andere gedupeerde vrouwen op om zich te melden.

Bron: Nu.nl

vrijdag 2 november 2018

Zo stuurt de ambulance door het verkeer

Onlangs lag ik zelf in een ambulance. Voor het eerst van mijn leven. Een bijzondere ervaring. Gelukkig was een zwaailicht en sirene niet nodig. 



Maar wat gebeurt er in het verkeer als de ambulance er met zo'n spoedrit aan komt rijden?

Honderden 112-ritten
Robin Hartogsveld, zelf al acht jaar chauffeur op een ambulance in Amersfoort en omstreken, laat dat op zijn speciale kanaal op YouTube zien. Met zijn camera in zijn ambulance rijdt Robin honderden 112-ritten per jaar. We zien, hoe er geageerd wordt als er een voertuig met zwaailicht en sirene aankomt. 'Door mijn kanaal hoop ik, dat bestuurders meer inzicht krijgen over hoe zij kunnen handelen', zegt hij. 'Ik zelf ging door de video's situaties ook beter herkennen en kon mij beter inbeelden waarom weggebruikers zo reageerden. Ik had toen de gedachte: als ik er zelf zoveel inzicht van krijg, dan kan het een ander ook helpen.'

14 miljoen keer
Via Ambuchannel 112 kijken inmiddels ruim 139.000 abonnees van over de gehele wereld mee met zijn ritten. De video's werden in totaal al meer dan 14 miljoen keer bekeken. Iedere week - op vrijdag - verschijnt er een nieuwe video.

Bekijk
* Ambuchannel 112

donderdag 1 november 2018

Een echte catwalk

Het gebeurde recent op een modeshow in Istanbul. Een echte catwalk!


Leuk om te zien.

Vele versies

YouTube bevat vele versies: hieronder een link naar een drietal.

Bekijk
* Cat Invades Fashion Show And Teaches Models How To Walk The Real Catwalk
* Cat on the Catwalk
* Stray Feline Joins Catwalk During Istanbul Fashion Show