Het rumoer rond de diepvrieslasagne met paardenvlees in plaats van rundvlees, legt paardenslagerij Henk Wisker uit Haarlem geen windeieren. Het ambachtelijke slagersbedrijf (sinds 1934) trekt veel meer klanten door de aandacht voor paardenvlees. Ook op zijn website verdriedubbelde het aantal bezoekers. 'Mensen ontdekken blijkbaar hoe gezond paardenvlees eigenlijk is', zegt de slager.
Drie á vier per week
Ambachtelijke paardenslagers zijn dun gezaaid in Nederland. De Haarlemse paardenslager slacht drie à vier paarden per week. 'Met paardenvlees is niets mis. Dat kun je van sommig ander vlees niet zeggen. Geen paard wordt gefokt voor de slacht. Als ze blessures oplopen en niet meer te genezen zijn, zijn ze soms beschikbaar voor de slacht. En er zijn in Nederland natuurlijk enorm veel paarden.'
Hert
'Paardenvlees bevat meer ijzer en is meer doorbloed dan ander vlees', zegt Wisker. 'Ik vind de smaak vergelijkbaar met hert. Volgens sommigen smaakt het zoeter dan rundvlees.'
Engeland
Ook in Engeland nam de verkoop van paardenvlees enorm toe na alle ophef. Sinds half januari vertienvoudigde daar de verkoop.
Link
* Website Paardenslagerij Henk Wisker
Lees ook de volgende onthulling
* Paardenvlees als soepballetje of stoofvlees
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .