Nederlanders beginnen het liefst vroeg aan de warme maaltijd. Samen met de Noren en de Denen zitten u en ik meestal vóór of rond zessen aan de warme aardappels.
Nog iets anders doen
Bij andere nationaliteiten is dat wel anders. Zo beginnen de Spanjaarden pas vanaf acht uur met warm eten. De reden voor de 'haast' bij ons laat zich eenvoudig verklaren: we willen vóór we de koffer induiken nog iets doen. Bijvoorbeeld klussen, sporten of lekker televisie kijken.
Warm eten 's-middags
De Nederlandse voorliefde voor vroeger eten is niet heel raar. In de jaren '60 en '70 at het overgrote deel van de bevolking 's middags al warm. Veel boeren hebben dat trouwens nooit los gelaten en zitten om twaalf uur nog steeds al aan hun warme prak.
Just Eat
* Lees het bericht van Just Eat, dat de feiten verzamelde
Lees ook!
* Pleidooi voor de Nederlandse keuken
* De gehaktbal weer helemaal hip in crisistijden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .